Барселона продължава да плаща милиони на Меси

14:49
Барселона продължава да плаща милиони на Меси

Независимо че вече от два сезона не е част от Барселона, Лионел Меси все още получава и има да получава пари от клуба и ще са нужни още две години, за да бъде изчистено всичко. Бившият капитан се съгласи да помогне на изпадналия във финансова криза клуб, като прие сумите да бъдат разсрочени във времето.

“Ще му се издължаваме чак до 2025 година - призна президентът Жоан Лапорта пред “Ла Вангуардия”. - Става дума за разсрочени плащания, за които той е постигнал споразумение с предходното ръководство”.

“Засега тези плащания към него са включени в сумата, която ние плащаме за заплати, но пък и зависи. Според новите правила на Ла Лига тези обезщетения не би трябвало да се броят към лимита ни по финансовия феърплей”, обясни още босът.

След това Лапорта повтори думите си от друго интервю преди дни, в което обяснява защо Лео в крайна сметка не се завърна в Барса: “Разбирам защо той избра Интер Маями. Баща му ни каза, че му е било трудно в Париж и е искал да отиде някъде, където напрежението няма да е толкова голямо. Ако беше подписал с нас, Лео щеше да е поставен под същото голямо напрежение. Пожелавам му всичко най-добро в Маями, като в същото време тук ще му подготвим мега изпращане, когато той се завърне на обновения “Камп Ноу”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация