Нови 50 млн. евро за заплати ще натежат на бюджета на Барселона

17:56
Нови 50 млн. евро за заплати ще натежат на бюджета на Барселона

В Барселона ще имат още един проблем за разрешаване, свързан с финансовата ситуация в клуба, напомнят от предаването Què t’hi jugues на Cadena SER.

В събота, 1 юли, предстои официално да се завърнат шестима играчи, собственост на клуба, които бяха под наем в други отбори през изминалия сезон. Това означава, че бюджетът за заплати на Барселона ще натежи с над 54 млн. евро. Близо 20 млн. от тях са заради Самюел Юмтити, който засега отказва да разтрогне договора си. Останалата сума идва от възнагражденията на Клеман Лангле (16 млн.), Сержиньо Дест (10,8 млн.), Нико Гонсалес (4,5 млн.), Алекс Коядо (2,7 млн.) и Густаво Мая (1,6 млн.). За тези с най-големи заплати ще се търси продажба или разтрогване, докато за останалите не е изключено да се търси ново преотстъпване.

Междувременно, испанските медии предполагат, че ако Барселона скоро не се раздели с някой от по-скъпоплатените футболисти, то клубът окончателно ще се сбогува с възможността да привлече Марсело Брозович, въпреки че халфът на Интер все още не е постигнал споразумение с Ал-Насър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация