Милан плаща близо 20 млн. евро за изгряващата звезда на турския футбол

16:08
Милан плаща близо 20 млн. евро за изгряващата звезда на турския футбол

От Милан са готови да платят откупната клауза на 18-годишния халф на Фенербахче Арда Гюлер, съобщава изпълнителният директор на Sportitalia Микеле Кришитиело. Сумата, за която големият талант на турския футбол може да премине във всеки клуб, е 17,5 млн. евро.

“Росонерите” обаче ще трябва да се преборят в конкуренцията на голяма част от водещите клубове в Европа. През последните дни в испанските медии усилено говорят как Гюлер е трансферна цел както на Реал Мадрид, така и на Барселона. Така например в Marca вчера написаха, че той е желан от “лос бланкос” заедно с Килиан Мбапе и Алфонсо Дейвис. Днес обаче същото издание уточнява, че някои ръководни фактори имат притеснения да не се повтори случая с Мартин Йодегор, който беше привлечен много млад, но така и не успя да се наложи на “Сантиаго Бернабеу”.

Междувременно, Sport пише, че от Барса са възложили на новия си директор Деко да работи върху потенциалното привличане на Гюлер, който през изминалия сезон се отчете с 6 гола и 7 асистенции в 35 мача за Фенербахче във всички турнири.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация