Силвио Берлускони е починал тази сутрин в болница в Милано

12:03
Силвио Берлускони е починал тази сутрин в болница в Милано

Легендарният бивш президент на Милан Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст. От известно време насам той се бореше с левкемия. Отделно състоянието му се влошаваше заради възпаление на дробовете, заради което биваше приеман в клиника “Сан Рафаеле” в Милано. Там той се завърна преди дни.

Берлускони е най-успешният президент в историята на футбола, като за 30 години начело на Милан изведе "росонерите" до 29 трофея - пет титли в Шампионската лига, осем титли на Италия, пет суперкупи на Европа, седем Суперкупи на Италия, две междуконтинентални купи, световно клубно първенство и една Купа на Италия. "Росонерите" пък играха осем пъти финал в ШЛ.

Той пое клуба през далечната 1986 година, спасявайки го от банкрут, след което го изведе до световните величини. Берлускони се раздели с любимия Милан през 2017 година. До последно той беше президент на Монца, който успя да влезе в Серия “А”.

Тази сутрин около 10:00 часа местно време брат му Паоло и децата му Марина, Барбара и Елеонора пристигнаха в болницата. Официалното съобщение от клиниката дойде малко след това.

Паралелно Берлускони направи кариера и в политиката, след като се превърна в най-дългогодишния министър-председател на Италия, като заема този пост съответно в периодите 1994 – 1995 г., 2001 – 2006 г. и от 2008 до ноември 2011 г.

През 2013 г. той беше осъден на 4 години затвор за данъчни измами. После наказанието беше намалено до една година по силата на амнистия за престъпления, извършени преди 2006 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация