Сашо Везенков: Тази титла означава много за мен

01:33
Сашо Везенков: Тази титла означава много за мен

Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков говори пред камерата на Sportal.bg след спечелената шампионска титла в гръцкото първенство. Лидерът на “червено-белите” и съотборниците му триумфираха за втора поредна година с трофея, след като се наложиха с 3-1 победи над Панатинайкос. Четвъртият мач от серията бе прекратен при резултат 63:35 в полза на тима от Пирея, тъй като феновете на “детелините” демонстрираха вандалско поведение.

“Ние сме баскетболисти и това е нашата професия - искаме мачовете да завършват на терена. Със сигурност емоцията не е същата, но все пак ние сме шампиони. Нищо не е дадено в този живот. Трябва да го превъзмогнем и да се радваме, защото това, което постигнахме тази година, е нещо уникално. Три титли, една изгубена с последна стрелба, всички трябва да се гордеем с това, което постигнахме. Тази титла означава много за мен, за нас винаги шампионатът е бил основната ни цел, защото все пак е краят на сезона и искаме да завършим както трябва. Беше ни трудно след финала на Евролигата, защото загубихме по начин, по който никой не иска да губи. Беше ни трудно да се мотивираме, но знаехме, че трябва да го направим.

Знаехме, че сме по-добрият отбор от Панатинайкос и ако играем нашата игра, ще победим. Не очаквах да бъдем толкова агресивни и да вкарваме с такава успеваемост, но важното е, че в края на сезона направихме добър мач. Следват няколко дни почивка, трябва да си оправя коляното. Състоянието ми е окей, но просто искам да си почина и оттам нататък да видим. Нашите фенове ни чакат на паркинга в залата. В събота вечер купата и златните медали ще бъдат разположени Купата и медалите.

Не мисля за НБА, защото се наслаждавам на момента. Почти 11 месеца сме в залата - аз съм в залата от 15 юли, а сега сме 15 юни. Минавам през цялата година от ЕвроБаскет, до първата титла, до втората, до емоцията с Евролигата и до първото място. На 99% всичко беше перфектно, но няма перфектен сезон. Оставаме малко с горчивото от Каунас, но трябва да продължим. Искам да ставам по-добър и да видите по-добра версия от мен следващата година. Посвещавам титлата на моите родители и на моето семейство, както и на всички тези, които са до мен не само отсега, но и в тежките времена. Благодаря им и се надявам да се чувстват горди”, заяви Везенков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация