Равенство между Локомотив София и Арда в последния им мач от редовния сезон

19:31
Равенство между Локомотив София и Арда в последния им мач от редовния сезон

Отборите на Локомотив София и Арда приключиха редовния си сезон в efbet Лига с равенство - 1:1. В мача от 30-ия кръг на шампионата Абубакар Тунгара откри резултата за гостите, а Франса изравни. Попадение за тима от Кърджали пък бе отменено заради засада след дълго преглеждане от ВАР.

И двата отбора ще се борят за седмото място до края на сезона. То дава право на участие в бараж за евротурнирите, каквато е целта и на "железничарите", и на гостите от Кърджали.

Гостите започнаха по-добре срещата и атаките им изглеждаха по-опасни. Така логично в средата на първата част Арда поведе в резултата. Станислав Иванов получи топката по лявото крило и нахлу в наказателното поле, след което с прострелен пас предостави топката на празна врата на Абубакар Тунгара, който откри.

В 33-ата минута Локомотив можеше да изравни резултата след хубав удар на капитана Красимир Милошев, но Анатоли Господинов изби в ъглов удар.

Втората част започна равностойно, като и двата тима имаха по няколко добри атаки, които обаче не доведоха до резултат. 

В 67-ата минута обаче Локомотив изравни. Селсо Рапосо добре залъга двама съперници по левия фланг и центрира отлично към Франса, който с глава добре насочи топката неспасяемо за Господинов.

Три минути по-късно дойде най-дискусионната ситуация в срещата. След центриране на Радослав Цонев от фаул Пламен Крачунов прати топката към вратата, където Преслав Боруков я засече от голлинията в мрежата. След дълги прегледи от страна на ВАР, продължили седем минути, попадението бе отменено заради засада на централния защитник.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:1 АРДА

0:1 Тунгара 26'
1:1 Франса 67'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация