Противно на очакванията Арда и Черно море си вкараха доста голове в Кърджали

20:34
Противно на очакванията Арда и Черно море си вкараха доста голове в Кърджали

Отборите на Арда Кърджали и Черно море завършиха при резултат 2:2 в сблъсък от 29-ия кръг на efbet Лига. Двете попадения за домакините реализира Ел Мами Тетах (51, 56). Головете за тима от Варна пък отбелязаха Мишаел (35) и Матеус Машадо (90+2). 

Първият изстрел дойде след само няколко секунди игра, когато Мазир Сула опита да изненада стража на домакините, но кълбото прелетя над целта. 

В 5-ата минута футболистите на Арда направиха добра атака, която завърши с шут на Иван Коконов, но атакуващият играч не успя да натисне добре топката и опитът му премина над вратата. 

В 35-ата минута "моряците" стигнаха до първия гол в срещата. Александър Василев направи пробив отляво и центрира, но защитник на домакините успя да избие топката, която обаче попадна в краката на Мишаел, който с майсторски изстрел матира Анатоли Господинов. 

В 39-ата минута главният съдия Станимир Тренчев спря играта. Следва преразглеждане от ВАР за потенциален червен картон на Пламен Крачунов, който повали на земята откъсващия се зад гърба на защитата Атанас Илиев. Все пак реферът не даде червен картон за опитния бранител.

В последните секунди на първата част Станислав Иванов се възползва от грешка в защитата. Той се справи с Иван Дюлгеров, но при опита да прати топката в мрежата, Росен Стефанов изчисти кълбото пред голлинията. 

В 51-ата минута домакините изравниха резултата. Радослав Цонев изведе Ел Мами Тетах, който нахлу в наказателното поле и с добре насочен удар порази вратата на варненци.

Малко по-късно Станислав Иванов можеше да направи пълен обрат, но бившият футболист на Левски и Чикаго Файър не успя от много удобна позиция да се разпише, като топката премина на сантиметри от целта. Логичното се случи в 56-ата минута, когато Ел Мами Тетах заби своето второ попадение в сблъсъка. Той се озова на правилната позиция в наказателното поле и от близка дистанция с левия крак матира Иван Дюлгеров. 

Отговорът на "моряците" бе моментален. Виктор Попов центрира в наказателното поле към Атанас Илиев, който стреля с глава, но стражът на Арда успя да се намеси на ниво, за да запази преднината на своя тим. 

В 82-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Централният бранител Умар Сако получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Едгар Пачеко. 

В 92-ата минута Александър Василев центрира в наказателното поле, където Матеус Машадо си спря топката и с левия крак я прати в мрежата на Анатоли Господинов. 

Три минути по-късно Исмаил Иса нацели гредата с атрактивен удар, като това бе последната интересна ситуация на стадиона в Кърджали. 

В следващия кръг Арда гостува на Локомотив (София), а Черно море пък ще се изправи у дома срещу Спартак в дербито на Варна ден по-късно.

АРДА – ЧЕРНО МОРЕ 2:2

0:1 Мишаел 35'
1:1 Ел Мами Тетах 51'
2:1 Ел Мами Тетах 56'
2:2 Матеус Машадо 90'+2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация