Ботев Враца си заслужи трите точки срещу Локо София

20:51
Ботев Враца си заслужи трите точки срещу Локо София

Oтборът на Ботев Враца постигна много важен успех в битката за оцеляване в efbet Лига. Футболистите на Даниел Моралес победиха с 2:1 Локомотив София в сблъсъка от 29-ия кръг на шампионата. Попаденията за домакините реализираха Даниел Генов (21) и Браян Переа (40-дузпа). Точен за "железничарите" бе Димо Бакалов (54-дузпа). 

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на "железничарите". Даниел Генов отправи силен удар с левия крак, но Дейвид Малембана застана на пътя на топката и с глава отклони кълбото в корнер. В 15-ата минута Момчил Цветанов получи страхотен пас в наказателното поле от Антонио Георгиев. Опитният футболист на домакините от Враца стреля от въздуха, но опитът му прелетя над целта. 

В 21-ата минута логичното се случи. Натискът и по-добрата игра на врачани даде резултат. Даниел Генов направи пробив през центъра на терена, след което шутира майсторски от границата на наказателното поле, за да даде преднина на своя тим. 

В 31-ата минута Браян Переа пробва изненадващ шут, но топката прелетя над вратата. 

Малко по-късно Александър Александров центира от корнер към Дейвид Малембана, но опитният бранител не успя да отправи достатъчно добър удар с глава, за да затрудни Красимир Костов. 

Ситуацията за столичани стана още по-тежка в 40-ата минута, когато Браян Переа се разписа от дузпа. Главният съдия Кристиян Колев видя докосване на топката с ръка от Алан Диас, а това бе достатъчно, за да бъде отсъден наказателен удар, който бе хладнокръвно реализиран от колумбийския стрелец.

Второто полувреме започна с натиск и по-добра игра от Локомотивм (София). В 54-ата минута вратарят на домакините Красимир Костов направи много груба грешка, излизайки неразчетено, след което фаулира Карлос Франса, а реферът посочи бялата точка. Зад топката застана резервата Димо Бакалов, който с помощта на гредата намали преднината на Ботев (Враца). 

120 секунди по-късно "железничарите" можеха да изравнят резултата. След техничен изстрел от разстояние на Красимир Милошев топката срещна горната греда на вратата на Костов.

В 74-ата минута Момчил Цветанов нацели горната греда с шут от границата на наказателното поле. 

До края на срещата гостите се опитаха да стигнат до точката, но защитата на врачани се справи. По този начин футболистите на Даниел Моралес се изкачиха до 11-о място във временното класиране с актив от 28 точки. Локомотив София пък остава на 9-а позиция с 37 пункта. 

БОТЕВ ВРАЦА – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 2:1

1:0 Даниел Генов 21'
2:0 Браян Переа 40'-д.
2:1 Димо Бакалов 54'-д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация