Силно нежелано равенство между Милан и Кремонезе

00:23
Силно нежелано равенство между Милан и Кремонезе

Отборите на Милан и Кремонезе направиха равенство 1:1 на "Джузепе Меаца" в мач от 33-ия кръг на италианската Серия “А”, с което буквално се самоубиха в различните битки, които водят. Резултатът откриха гостите с попадение на Окереке (77'), а домакините изравниха чрез късен гол на Жуниор Месиаш (90' + 3')

Равенството остави "росонерите" на шестото място в класирането, а Кремонезе продължава да заема предпоследното място и пропусна шанса да скъси дистанцията до спасителния бряг.

Стефано Пиоли залага на схема 4-2-3-1, като в отбрана основната тежест ще изнесат Тиау и Калюлю. Междувременно в центъра на терена Кетеларе, Вранкс и Бенасер ще спират пробивите на гостуващия тим, а на върха на атаката еднолично ще действа Дивок Ориги, който има доста оскъдна статистика през настоящата кампания - едва две попадения при цели 24 пояи на терена с екипа на “росонерите”.

От другата страна на терена Давиде Балардини отговаря с подобна схема. Наставникът на Кремонезе също ще разчита на четирима в отбрана, като ключова роля за втората най-лоша защита в Серия “А” ще имат Лочошвили и Кирикеш. Нататък по крилата Буонаюто и Пикел ще се грижат за изнасянето на топката, а Афена-Гиан ще пробва да бъде максимално прецизен в завършващия си удар.

Логично първият удар в мача беше на сметката на "росонерите", за които опита да се разпише Дивок Ориги от границата на наказателното поле, но ударът му бе твърде лек и вратарят на гостите улови.

Превъзходството на домакините в тезии начални минути можеше да даде резултат, когато в 11-ата минута Салемакерс завърши по прекрасен начин нападението на "росонерите" и прати топката във вратата на Кремонезе, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR реферът отмени попадението заради засада.

Отмененото попадение не смути домакините и в следващите минути те организираха още по-вихрено нападение пред вратата на Кремонезе. Най-близо до целта бяха Дивок Ориги и Кетелере, чиито удари не бяха никак слаби, но при изстрелите и на двамата стражът на Кремонезе - Марко Карнезеки, прови феноменален рефлекс, с който запази мрежата на своите суха.

След тях пропуски направиха и Салемакерс, чиито гол бе отменен, както и Исмаел Бенасер, но техните удари не бяха достатъчно заплашителни.

Малко преди почивката Дивок Ориги се озова на удобна позиция в наказателното поле и засече центриране с глава, но топката мина вляво от вратата на Кремонезе.

През второто полувреме "росонерите" продължиха с абсолютната си доминация и отново Салемакерс бе замесен в най-интересната ситуация в 50-ата минута, когато стреля от границата на наказателното поле, но не уцели по най-добрия начин топката и я прати високо над напречната греда.

Час след началото Кремонезе също имаше своя шанс. Валери от състава на гостите скочи за една висока топка и я чукна с глава, но не я насочи надолу, а я прати в аут над вратата

С времето Милан се измори и футболистите в преден план започнаха да правят все повече грешки. Така например около четвърт час преди края на редовното време Рафаел Леао задържа топката и опита да намери с извеждащ пас Оливие Жиру, но засили излишно много топката и "росонерите" не съумяха да организират опасно нападение,

В 77-ата минута се случи и най-неприятното за домакините. Невероятна индивидуална изява от страна на Давид Окереке завърши с удар от наказателното пол, който попадна в левия долен ъгъл и стана неспасяем за Менян.

Скоро след попадението Раде Крунич демонстрира добра ориентация в наказателното поле, за да засече възхитително центриране от свободния удар, но не успя да насочи топката в мрежата, след като тя прелетя малко встрани от дясната греда и резултатът остана непроменен.

Дори напротив. Съставът на Кремонезе можеше да затвори срещата с втори гол, когато Емануеле Валери се озова в изгодна позиция, но страничният съдия вдигна флагчето и отсъди засада.

Това изигра лоша шега на гостите и след като не успяха да затворят на време мача с втори гол, те се пропукаха и допуснаха изравняване в добавеното време на срещата. В герой за Милан се превърна Жуниор Месиаш, който изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле и матира стража на гостите с удар в средата на вратата.

В края на мача дори Раде Крунич можеше да даде пълния комплект точки за Милан, но Карнезеки внимаваше и спаси, за да запази точката за Кремонезе, която ще даде повече за честта на клуба, но ще го отдалечи от спасяването.

Равенството бе второ поредно и за двата отбора, което отдалечи както Милан от класирането в топ 4, така и Кремонезе от спасителния бряг в Серия "А".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация