90 минути без точен удар и 1:1 между Рома и Милан

21:24
90 минути без точен удар и 1:1 между Рома и Милан

Рома и Милан завършиха наравно 1:1 на “Олимпико” в сблъсъка помежду си от 32-рия кръг на Серия "А". Любопитното е, че в редовните 90 минути нямаше нито един точен удар в мача, но за сметка на това в добавеното му време се стигна до два гола. Тами Ейбрахам реши, че е вкарал победно попадение за “вълците”, но резервата Алексис Салемакерс донесе равенството в двубоя с гол секунди преди последния съдийски сигнал. Ремито обаче не върши работа на нито един от двата тима, тъй като при победа на Интер над Лацио в неделя, “нерадзурите” ще се изравнят с тях в класирането.

Жозе Моуриньо предприе четири промени в стартовия си състав след загубата с 1:3 от Аталанта. Контузеният Диего Йоренте беше заменен от Мараш Кумбула в защитата. В халфовата линия отсъстваше Едоардо Бове и Никола Залевски, като вместо тях стартираха Неманя Матич и Леонардо Спинацола. Пауло Дибала остана на пейката заради травма в глезена и така Ола Солбакен беше заместен от Андреа Белоти, който играеше в атака заедно с Тами Ейбрахам. 

Стефано Пиоли също извърши четири промени сред титулярите си. От първата минута този път в защита започнаха капитанът Давиде Калабрия и Симон Кяер, които застанаха на местата на Пиер Калюлю и Малик Тиау. Браим Диас беше изместен вдясно на атаката за сметка на Жуниор Месиас и така Исмаел Бенасер играеше в ролята на плеймейкър. Отляво действаше Рафаел Леао, а на върха на атаката този път не беше Анте Ребич, а превъзмогналият физическите си проблеми Оливие Жиру.

Първият удар в мача дойде в 7-ата минута, когато капитанът на домакините Лоренцо Пелегрини стреля от голяма дистанция и прати топката в аут. Моуриньо беше принуден да извърши смяна още в 15-ата минута, когато контузеният Кумбула беше заменен от Бове. Две минути по-късно Джанлука Манчини стреля с глава след центриране от пряк свободен удар, но не намери целта. Раде Крунич отговори със свой удар с глава, но и той се оказа неточен. В 31-вата минута Леао също направи опит да се разпише, но и той не сполучи. Три минути след това Пелегрини стреля отблизо, но ударът му беше блокиран от... Ейбрахам, а последвалата добавка на Белоти беше разочароваща. В 45-ата минута Калабрия пробва шут, който мина покрай вратата. Първата част приключи с неуспешно воле на Фикайо Томори след изпълнение на корнер. При тази ситуация Белоти получи травма и на почивката беше заменен от Стефан Ел Шаарауи. "Росонерите" също извършиха принудителна смяна, като Малик Тиау се появи на мястото на Томори.

Първото положение през второто полувреме дойде в 59-ата минута, когато Леао намери с пас резервата Алексис Салемакерс на добра позиция, но волето на белгиеца прелетя над вратата. Пет минути по-късно домакините осъществиха опасна атака, но ударът по земя на Пелегрини беше блокиран. Малко след това Бенасер стреля от много голямо разстояние и изпълнението му се оказа доста разочароващо. В 71-вата минута Рожер Ибаньес извърши много груб фал срещу Салемакерс, но получи само жълт картон въпреки бързата проверка с ВАР.

Както изглеждаше, че двата тима са се примирили с нулевото реми, оказа се, че както “джалоросите”, така и “росонерите” се разписаха в добавеното време на срещата, което беше предвидено да бъде 6 минути. В 93-тата Мехмет Зеки Челик проведе впечатляваща солова акция и накрая подаде топката на Ейбрахам, който беше точен с шут по земя. Секунди след изтичането на първоначалното добавено време обаче Леао центрира към Салемакерс, който прати топката в противниковата мрежа и донесе точката за гостите. 

Така и двата тима са с по 57 пункта в класирането, но заради по-добрата си голова разлика Милан е четвърти, докато Рома остана на петата позиция.

РОМА - МИЛАН 1:1

1:0 Ейбрахам 90'+3
1:1 Салемакерс 90'+7

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация