Милан се справи с Лече

22:06
Милан се справи с Лече

Отборът на Милан записа домакински успех с 2:0 над Лече в двубоя помежду им от 31-вия кръг на Серия А. В герой за “росонерите” се превърна Рафаел Леао, който отбеляза и двете попадения в 40-ата и 75-ата минути. Така “Дявола” се завърна на победния път в първенството след двете ремита с Емполи (0:0) и Болоня (1:1).

Стефано Пиоли предприе четири промени в стартовия си състав след ремито 1:1 с Наполи в Шампионската лига. В защита отсъстваха Симон Кяер и наказаният капитан Давиде Калабрия, като техните места бяха заети съответно от Малик Тиау и Пиер Калюлю. В предни позиции Браим Диас беше изместен като плеймейкър и така Жуниор Месиас играеше като дясно крило, а Исмаел Бенасер започна на пейката. По левия фланг атакуваше Леао, а при липсата на контузения Оливие Жиру централен нападател този път беше Анте Ребич. Гостите бяха разположени в 4-3-3 с Федерико Ди Франческо, Асан Сисей и Ламек Банда в атака.

В 14-ата минута дойде първият удар в мача, като Владимиро Фалконе отрази рикоширалия шут на Сандро Тонали. Само минута по-късно Тео Ернандес нахлу в наказателното поле и падна на земята след намесата на Федерико Басчирото. Първоначално Даниеле Кифи посочи бялата точка, но получи сигнал от ВАР да преразгледа ситуацията и така отмени дузпата, тъй като видя, че защитникът е играл с топката. В 19-ата минута Банда се размина с това да открие резултата, след като неговият удар с глава отблизо срещна гредата. Малко след това Реми Удин стреля от дистанция и прати топката в ръцете на Майк Менян. 

Последва домакински натиск, но противниковата отбрана се справяше с него. Така се стигна до 40-ата минута, когато “росонерите” изпълниха корнер по заучен начин, което доведе до центриране на Тонали, а Леао се извиси и даде аванс на своя тим. Това е едва вторият гол с глава на крилото с екипа на Милан, като предишният му беше именно срещу Лече. В добавеното време на първата част "джалоросите" също можеха да вкарат след корнер, но Месиас изчисти топката след удар на Басчирото с глава.

В началото на втората част домакините отново поискаха дузпа за игра с ръка на Мюртен Хюлманд при удар на Тиау, но главният съдия не уважи претенциите им. Последва дълго затишие в играта на двата отбора. В 69-ата минута Фалконе спаси удар на Диас. Резервата Габриел Стрефеца веднага отговори с далечен шут, който беше избит от Менян в корнер. След неговото изпълнение Алексис Блин се опита да си изпроси дузпа, но Кифи не му обърна внимание. Малко по-късно Леао навлезе в наказателното поле и опита да преодолее с удара си съперниковия страж, но също така прехвърли и вратата. Последва шут на Банда, който завърши в ръцете на Менян. В 75-ата минута Леао пое топката от центъра на терена и предприе продължителен дрибъл, с който отново нахлу в наказателното поле. Този път португалецът нанесе удар по земя, който се отби в далечната греда и влезе в мрежата за крайното 2:0.

Така Милан остава на петата позиция в класирането на Серия А, но вече е с 56 точки, с което се изравни с четвъртия Рома преди утрешния му мач с Аталанта. Лече продължава да бъде на 16-ото място с 28 пункта или само на два от зоната на изпадащите.

МИЛАН - ЛЕЧЕ 2:0

1:0 Леао 40'
2:0 Леао 75'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация