Ливърпул с още една важна победа в Премиър лийг

00:09
Ливърпул с още една важна победа в Премиър лийг

Ливърпул постигна трета поредна победа в Премиър лийг, след като надигра с 2:1 Уест Хям Юнайтед на "Лондон Стейдиъм" в двубой от 33-тия кръг на английския елитен шампионат. Мърсисйадци се оказаха изоставащи в резултата, което им се случва често през този сезон, след като Лукас Пакета се разписа в 12-ата минута. След това обаче "червените" бяха по-добрият отбор почти през цялото време и заслужено стигнаха до пълен обрат след попадения на Коди Гакпо (18') и Жоел Матип (67'). Две минути преди края домакините имаха претенции за дузпа заради игра с тъка на Тиаго Алкантара. Реферите обаче прецениха, че не трябва да бъде отсъждана наказателен удар. Така Ливърпул постигна трета поредна победа и прекъсна серията от пет поредни срещи без загуба на Уест Хам. Мърсисайдци са на шест точки от топ 4, но са с мач повече от Нюкасъл и два - от Манчестър Юнайтед. Все пак тимът на Клоп изпревари Тотнъм по голова разлика.

В първия мач между двата отбора през този сезон Ливърпул спечели с 1:0 на "Анфийлд" след гол на Дарвин Нунес.

Дейвид Мойс очаквано заложи на същите 11, които започнаха при победата с 4:0 над Борнемут. Юрген Клоп направи една принудителна промяна - Ибрахима Конате отпадна заради контузия, като вместо него стартира Жоел Матип. Триото в така отново бе съставено от Салах, Гакпо и Жота.

Гостите привидно започнаха по-добре и владееха много повече топката. При първата си добра атака обаче "чуковете" откриха резултата. В 12-ата минута Пакета проби отляво, направи двойно с Антонио, след което от 20-ина метра стреля много прецизно, пращайки топката извън обсега на Алисон.

Ливърпул не се смути и само шест минути след това отвърна на удара след много добре пласиран и плътен изстрел на Коди Гакпо от около 25 метра. Асистенцията за пореден път бе на сметката на Трент Александър-Арнолд. 

В 27-ата минута Жота пропусна страхотна възможност да направи пълен обрат. Пакета изгуби топката малко пред границата на наказателното поле, след което Салах намери португалеца в много добра позиция, но Жота стреля над вратата.

До почивката действията се развиваха почти изцяло в половината на лондончани, но Ливърпул така и не стигна до втори гола. В 39-ата минута отново Жота бе близо до него, но отново пропусна, след като не бе точен с глава, засичайки от четири метра центриране на Хендерсън отдясно. 

В 41-вата минута и Уест Хям имаше голяма възможност, но в последния момент Ван Дайк отклони топката в корнер, преди тя да стигне до Антонио на далечната греда след ниско центриране на Бенрама.

Уест Хям започна доста по-активно втората част и в 55-ата минута Боуен помисли, че отново е извел домакините напред след добра контраатака. Попадението обаче бе отменено заради засада след намесата на ВАР. Веднага след това Клоп направи двойна сменя. Германецът включи Тиаго и Диас на местата на Хендерсън и Жота.

След това Ливърпул отново пое контрола.  В 66-ата минута гостите имаха поредна добра възможност. След корнер топката стигна до Матип, който от няколко метра стреля с крак, но Фабиански успя да избие. При последвалия ъглов удар обаче нямаше кой да спре Матип, който засече с глава центрирането на Робъртсън и направи пълен обрат.

Две минути преди края плановете на Ливърпул можеше да се объркат, след като топката срещна ръката на Тиаго Алкантара, който се хвърли на шпагат. Въпреки бурните претенции на домакините, Крис Кавана реши, че не в тази ситуация дузпа няма. ВАР потвърди решението му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари