Клоп: Не можем да говорим за постоянство след само две победи

20:39
Клоп: Не можем да говорим за постоянство след само две победи

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп очаква много трудно гостуване на своя отбор срещу Уест Хям утре вечер. Мърсисайдци спечелиха последните си две срещи в първенството, но все още са на цели девет точки зад Нюкасъл и Манчестър Юнайтед и шансовете за класиране в топ 4 за момента не изглеждат големи. За да има изобщо такива, Ливърпул трябва да запише серия от положителни резултати. Сблъсъкът с Уест Хям е важен, още повече че тимът на Дейвид Мойс се стабилизира и няма загуба в последните си пет мача във всички турнири.

Ето какво каза Клоп на своята пресконференция преди утрешния двубой с „чуковете“:

"Роберто Фирмино няма да се върне тази седмица. Надяваме се, че в края на другата седмица ще бъде по-близо. Трябва да видим как се чувства Конате. В момента съм по-скоро положително настроен, но това не означава нищо. Кейта може днес да вземе частично участие в тренировката.

Диого Жота вече включи на максимална скорост. Откакто дойде, той е изключителен играч за нас. Изключително умен футболист, който може да играе не различни позиции. Той не е най-високият нападател, но е много опасен във въздуха. Има прекрасен завършващ удар с двата крака, притежава скорост и таймингът му е топ. Единственият проблем бяха лошите контузии, които до дърпаха назад.

Не се вглеждам много в другите клубове, но ако Уест Хям уволни Дейвид Мойс, аз ще стана най-старият мениджър в Премиър лийг. Искам да го избегна. Стискам палци Дейвид да остане. Познавам го от седем години и той върши невероятна работа. В последно време качествата на отбора се виждат. За нас това ще бъде много труден мач.

Ние все още трябва да подобряваме играта си. Не можем да говорим за постоянство след само две победи, особено предвид начина, по който спечелихме последния мач. Не се защитавахме добре при тези дълги тъчове. Трябва да направим следващата стъпка. Има много неща в последните два мача и половина, които ми харесаха.

Уест Хям е топ отбор по отношение на статичните положения. Трябва отново да сме подготвени за това. Топката само от време на време ще бъде на земята", заяви Клоп. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация