Карлос Алкарас спечели турнира в Барселона

22:17
Карлос Алкарас спечели турнира в Барселона

Карлос Алкарас спечели титлата на турнира от категория АТР 500 в Барселона след сравнително рутинен успех с 6:3, 6:4 за 80 минути срещу Стефанос Циципас.

Бившият световен номер 1 пропусна почти шест седмици от началото на сезон 2023, но след завръщането си достигна финали на първите си три турнира за кампанията - титла в Буенос Айрес, загуба в Рио от Камерън Нори и отново трофей в Индиън Уелс. Сега вече считаният за новата суперзвезда на спорта добави още едно престижно отличие, постигнато на корт “Рафаел Надал” в каталунската столица.

Общо в кариерата си Алкарас вече има 10 титли, като е загубил само три от достигнатите финала. Именно Карлитос е първият след Рафаел Надал, който е защитавал трофея си от Барселона, като Рафа, естествено, е рекордьор по титли с невероятните 12.

Със сигурност и Алкарас, и Циципас ще бъдат сред фаворитите за предстоящите два “Мастърс”-а на клей, както и на “Ролан Гарос”, особено при положение че Надал и Новак Джокович са още контузени. Гъркът изигра успешна седмица в Барселона, независимо от загубата на финала и ще бъде доволен от оптимистичните знаци, защото 2023-та за него също беше белязана досега от травми.

Любопитното за Циципас е, че той все още няма титла от категория АТР 500 и сега загуби 10-ия си финал на такова ниво, включително за трети път в Барселона, като в предишните два случая отстъпваше на Рафаел Надал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация