Бенфика показа зъби в Милано, но това не уплаши Интер

00:08
Бенфика показа зъби в Милано, но това не уплаши Интер

Интер направи 3:3 в реванша с Бенфика от 1/4-финала в Шампионскта лига и по този начин си гарантира продължаване в следващата фаза на турнира. "Нерадзурите" бяха спечелили първата среща с 2:0 и така с общ резултат 5:3 наложиха волята си над португалския си опонент. Николо Барела в 14-тата, Лаутаро Мартинес в 65-ата и Хоакин Корея в 78-ата минута бяха точни за домакините на "Сан Сиро", а за гостите се разписаха Фредерик Орснес в 38-ата, Антонио Силва в 86-ата и Петер Муса в 95-ата минута. По този начин Интер си гарантира среща с големия си враг Милан на 1/2-финала.

Треньорът на домакините Симоне Индзаги е избрал да започне мача с Лаутаро Мартинес и Един Джеко в предни позиции. В средата на терена ще действа триото Николо Барела, Хенрих Мхитарян и Марсело Брозович, а халф-бекове са Дензъл Дъмфрис и Федерико Димарко.

За гостите Роджер Шмид е предпочел да заложи на Гонсало Рамош като изнесен нападател и Жоао Марио зад Гърба му. На крилата започват Рафа Силва и Фредрик Орснес, а в средата на терена ще си партнират Чикиньо и Флорентино.

Срещата започна с по-агресивна игра на гостите, които обаче не успяваха да сътворят нещо по-опасно пред вратата на Онана.

За сметка на това Интер откри резултата с първата си възможност в мача. В 14-ата минута италианците организираха бърза атака, топката стигна до Николо Барела, който напредна в наказателното поле, финтира защитник и стреля във вратата за 1:0.

В 26-ата минута Един Джеко бе намерен в наказателното поле с центриране от страна на Барела, но изстрелът на босненеца с глава бе далеч от целта.

Андре Онана трябваше да прави първата си важна намеса в мача в 30-ата минута. Това се случи след страхотен изстрел от фаул на Грималдо, но вратарят на Интер внимаваше и изби.

Интер можеше да удвои преднината си в 32-рата минута, когато Лаутаро Мартинес отбеляза с глава отблизо, но съдията без замисляне отсъди фаул в атака на аржентинеца, който изблъска в гръб с ръка прекия си пазач при борбата за позиция.

Бенфика възстанови равенството в 38-ата минута. Тогава Рафа Силва получи отдясно и центрира в наказателното поле за Орснес, който с глава насочи топката неспасяемо във вратата за 1:1.

Втората част започна с пробив и удар на Лаутаро Мартинес, преминал встрани от вратата.

След това в 54-тата минута от Бенфика имаха претенции за дузпа за нарушение на Лаутаро Мартинес срещу Орснес в наказателното поле, но съдията прецени, че няма да посочи бялата точка.

В 60-ата минута Един Джеко се озова на чудесна позиция и отправи мощен изстрел с глава, но кълбото профуча на сантиметри до гредата.

Бенфика отговори с удар на Гонсало Рамош в 64-тата минута, но той бе доста по слаб и неточен.

Само минута по-късно домакините отново излязоха напред в резултата. Федерико Димарко комбинира с Хенрих Мхитарян отляво, нахлу в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията, а Лаутаро Мартинес засече топката отблизо във вратата за 2:1.

В 78-ата минута Хоакин Корея окончателно уби надеждите на "лисабонските орли", вкарвайки трети гол за Интер. Той поучи в наказателното поле, измъкна се между двама защитници и с диагонален удар отбеляза с помощта на гредата за 3:1.

В 84-ата минута Бенфика можеше да върне един гол, но изстрел на Давид Нерес се отби от гредата.

Гостите все пак продължиха да се борят и в 86-ата минута вкараха втори гол, когато Антонио Силва отбеляза с глава след центриране от фаул за 3:2.

В добавеното време португалците дори успяха да изравнят резултата. При едно разбъркване в наказателното поле Петер Муса успя да прокара топката през купа от играчи и да вкара за крайното 3:3.

Този резултат обаче устройваше Интер, който си свърши работата и ще играе на 1/2-финал в Шампионската лига за пръв път от 2010 година насам. Още по-интересното е, че там ще има за съперник местния си враг Милан, което е предпоставка за страхотни сблъсъци.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация