Интер гледа към полуфинал с Милан, но Бенфика няма какво да губи

06:40
Интер гледа към полуфинал с Милан, но Бенфика няма какво да губи

Интер посреща Бенфика в мач реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Италианците имат добра преднина след победата си с 2:0 в Лисабон и ще искат да затвърдят започнатото в Португалия и да се класират за така желаните полуфинали на турнира, докъдето не са достигали от далечната 2010 година, когато грабнаха требъла под ръководството на Жозе Моуриньо.


Тимът на Интер обаче се намира в отчайваща форма в последните месеци и всъщност представянето в Шампионската лига е едно от малкото хубави неща за феновете на "нерадзурите" напоследък. Отборът има едва една победа в последните си осем мача във всички турнири и тя бе именно срещу Бенфика. Формата на Интер в Серия "А" е под всякаква критика - тимът в последните си 5 срещи в първенството има цели четири поражения, като през уикенда поднесе нов горчив хап за привържениците си и загуби с 0:1 домакинството  на Монца. В резултат на това "нерадзурите" вече са извън топ 4 в Италия.


Логично се заговори и за смяна на наставника на Интер Симоне Индзаги, като провал срещу Бенфика почти сигурно ще коства главата на специалиста. Треньорът на "Змията" няма да може да разчита на контузените Милан Шкриняр, Стефан де Фрай и Далберт.


Oчаква се Индзаги да заложи на любимата си схема 3-5-2, като в атака ще са Лаутаро Мартинес и Един Джеко, а Ромелу Лукаку се очертава отново да е на пейката. В средата на терена най-вероятно ще бъдат Николо Барела, Хакан Чалханоолу и Хенрик Мхитарян, а по фланговете ще се подвизават Дензъл Дъмфрис и Федерико Димарко.


Бенфика пък няма какво да губи на реванша в Милано и със сигурност ще трябва да играе нападателно, ако иска да заличи двата гола пасив от първия мач с Интер. Тимът на Роджер Шмит, подобно на съперника си, също не се намира в най-добрата си форма, след като загуби през уикенда от Шавеш и регистрира второ поредно поражение в португалския шампионат. По този начин преднината на лисабонския гранд пред втория Порто падна на само 4 точки шест кръга преди края на първенството.

 

Наставникът на Бенфика няма да може да използва контузените полузащитници Юлиан Дракслер и Александер Ба. Очаква се Шмит да заложи в атака на голмайстора на тима Гонсало Рамош, подпомаган от Жоао Марио, Рафа Силва и Фредрик Аурснес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация