Интер взе отлична преднина пред Бенфика

00:06
Интер взе отлична преднина пред Бенфика

Интер се доближи на крачка от полуфиналите в Шампионската лига, след като стигна до успех с 2:0 при гостуването си на Бенфика в първи мач от четвъртфиналите. "Нерадзурите" изиграха отличен мач от тактическо естество и се възползваха от своите моменти. Николо Барела откри резултата в 51-ата минута, а влезлият като резерва Ромелу Лукаку се разписа от дузпа в 82-ата минута.

Тимът на Симоне Индзаги стигна до първа победа в последните си седем мача във всички турнири, но тя дойде във важен момент. За Бенфика пък това е първа загуба в турнира за този сезон и тимът на Роджер Шмит е изправен пред почти невъзможна задача при гостуването си в Милано след седмица.

Двата отбора започнаха предпазливо двубоя, като "нерадзурите" стояха малко по-добре в първите минути. Тяхната преса притесняваше домакините. Те стигнаха до няколко центрирания и неточен удар с глава на Джеко. След десетата минута Бенфика започна да има по-голям контрол, да владее топката в големи периоди и да атакува по-често.

Първата добра възможност в мача дойде в 16-ата минута. След центриране отляво Димарко игра с глава, но прати топката на крака на Рафа Силва. Той обаче стреля право във вратаря и Онана изби. Малко по-късно Жоао Марио не успя да уцели вратата с удар от въздуха. В 25-ата минута Ачерби пробва да изненада Влаходимос с мощен удар от дистанция, но топката мина малко над вратата.

И двата тима опитваха да атакуват, но не го правеха особено успешно, а резултатът бе липса на удари към двете врати. На няколко пъти гостите имаха възможност да организират добри бързи атаки, но бъркаха при подаването. Малко преди почивката бе поредната подобна ситуация. Барела намери Димарко в наказателното поле, а бранителят опита да намери съотборник с остро подаване, но топката отиде зад Лаутаро Мартинес и той не успя да играе с нея.

Португалците стартираха на по-високо темпо втората част, но атаките на Интер се оказаха по-опасни. Тимът на Симоне Индзаги поведе в 51-ата минута. Бастони се включи в атаката и напредна в полето на съперника, след това центрира отлично. Защитата на домакините проспа ситуацията, а топката стигна до Барела, който прецизно я насочи към мрежата.

Попадението накара португалците да тръгнат по-агресивно в предни позиции и те бързо можеха да стигнат до изравняване. Разбъркване в наказателното поле на "нерадзурите" обаче не доведе до попадение след намеси на Дъмфрис и Бастони. След малко повече от час игра Индзаги направи тройна смяна. Той замени Димарко с Госен и промени изцяло атаката, като на мястото на Лаутаро Мартинес и Джеко влязоха Лукаку и Кореа.

След смените последва силен период за гостите и още ситуации пред вратата на Влаходимос. В 66-ата минута отлична атака завърши с подаване на Кореа към Мхитарян. Той стреля от стравнително малък ъгъл и вратарят успя да се справи. Бенфика оставяше доста пролуки, но и португалците имаха отлична възможност да изравнят в 73-ата минута. Ударът на Грималдо обаче бе отклонен и топката мина покрай вратата.

Интер играеше уверено и в 78-ата минута беше много близо до втори гол. Отново отлично центриране на Бастони този път намери Дъмфрис, който стреля с глава, но вратарят успя да отрази. Нидерландецът не успя и при добавката, като топката бе блокирана от Морато. Секунди по-късно Дъмфрис обаче помогна за втория гол в мача. Негово центриране се удари в ръката на Жоао Марио. След разглеждане на ситуацията съдията отсъди дузпа, а Лукаку бе точен от бялата точка.

"Орлите" опитаха да отговорят и удар на Грималдо от воле прати топката покрай вратата. Това бе последвано от опасна ситуация пред вратата на домакините, но центриране на Дъмфрис мина покрай Кореа и Госенс. В добавеното време Онана трябваше да се намесва, за да запази резултата, след като Гонсало Рамош бе изпуснат.

БЕНФИКА - ИНТЕР 0:2

0:1 - Барела 51'
0:2 - Лукаку 82'-д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация