Бенфика посреща Интер като фаворит, но "нерадзурите" имат късмет в Португалия

08:42
Бенфика посреща Интер като фаворит, но "нерадзурите" имат късмет в Португалия

Бенфика и Интер тази вечер се изправят един срещу друг на “Луж” в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига. Началният час на мача е 22:00.


Домакините от Бенфика определено са сред приятните изненади в това издание на турнира. Те попаднаха в трудна група в компанията на Пари Сен Жермен, Ювентус и Макаби (Хайфа), но изненадващо или не, успяха да завършат на първото място в нея с 14 точки след четири победи и две равенства. На осминафиналите португалският гранд нямаше проблеми с белгийския шампион Брюж и го отстрани след два успеха - 2:0 като гост и 5:1 като домакин. Така през този сезон “орлите” имат общо три победи и едно реми в мачовете от ШЛ на своя стадион. Макар и да загубиха с 1:2 като домакини в дербито с Порто през миналия уикенд, лисабонци продължават да бъдат убедителни лидери в португалския елит със 71 точки или със седем повече от “драконите”, които са втори в класирането.


Гостите от Интер също могат да бъдат много доволни, че стигнаха до тази фаза на надпреварата. Те започнаха участието си в турнира като част от “групата на смъртта”, където бяха в компанията на Байерн (Мюнхен), Барселона и Виктория (Пилзен). “Нерадзурите” останаха зад германския шампион, но успяха да се преборят с каталунците за второто място, завършвайки с 10 пункта след три победи, едно равенство и две поражения. На осминафиналите те вече отстраниха един португалски представител след минимален успех с 1:0 на “Джузепе Меаца” и нулево реми на “До Драгао”. Така “Змията” има общо една победа, две равенства и една загуба в гостуванията си в ШЛ през сезона. В момента миланският гранд изпитва големи трудности в Серия "А", където има само една победа в последните си шест шампионатни мача. Така той заема петото място в класирането с актив от 51 точки или само на една от топ 4.


Наставникът на Бенфика Роджър Шмид няма да може да разчита на контузените Юлиан Дракслер, Гонсало Гедеш и Михайло Ристич, както и на наказания капитан Николас Отаменди. Очаква се атаката да бъде водена от звездата на тима Гонсало Рамош, който да бъде подпомаган от Жоао Марио, Давид Нерес и Рафа Силва. От друга страна, контузените Милан Шкриняр и Хакан Чалханоолу няма да бъдат на разположение на треньора на Интер, който по този начин ще заложи на Матео Дармиан в защита и Марсело Брозович в средата на терена. Голямата дилема пред него е кой да бъде партньор в атака на голмайстора на тима Лаутаро Мартинес, като се смята, че Един Джеко има по-големи шансове от Ромелу Лукаку да започне като титуляр.


Шампионска лига, 1/4-финали:


БЕНФИКА - ИНТЕР

 

Вероятни състави:

 

БЕНФИКА (4-2-3-1): Влаходимос; Жилберто, А. Силва, Морато, Грималдо; Флорентино, Шикиньо; Ж. Марио, Аурснес, Д. Нереш; Г. Рамош


ИНТЕР (3-5-2): Онана; Дармиан, Ачерби, Бастони; Дъмфрис, Барела, Брозович, Мхитарян, Димарко; Лукаку, Л. Мартинес

 

СЪДИЯ: Майкъл Оливър

 

СТАДИОН: "Луж"


НАЧАЛО: 22:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация