Реал Мадрид победи Челси и на реванша

00:00
Реал Мадрид победи Челси и на реванша

Носителят на трофея Реал Мадрид достигна до полуфиналите в Шампионската лига след нова победа с 2:0 над Челси на четвъртфиналите. Испанският първенец беше спечелил с толкова първата среща у дома седмица по-рано, а сега повтори това и на “Стамфорд Бридж” в реванша. Родриго вкара и двата гола - в 58-ата и 80-ата минути, а отделно удари и греда още през първата част.

Домакините имаха своите възможности, но при 0:0 направиха три големи пропуска чрез Н’Голо Канте на два пъти и Марк Кукурея. Така за втора поредна година “сините” биват елиминирани от “лос бланкос” на този етап от турнира.

Ключова ситуация имаше точно преди първото попадение на Реал, когато лондончани настояваха за изгонване на Едер Милитао за втори жълт картон, но съдията не му показа такъв.

На полуфиналите на 9/10 - 16/17 май "кралете" ще се изправят срещу Манчестър Сити или Байерн (Мюнхен) (3:0 за англичаните в първия мач - б.р.). За първия двубой Реал ще е без Милитао, който ще бъде наказан заради натрупани картони. 

Интересното беше, че мениджърът на Челси Франк Лампард започна с голям брой футболисти с дефанзивни функции, а единствен Кай Хавертц имаше офанзивни такива. Независимо че лондончани трябваше да наваксват два гола, играчи като Жоао Феликс, Рахийм Стърлин, Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич и Михайло Мудрик бяха записани сред резерви. За сметка на това стартира Конър Галахър.

Треньорът на шампиона Карло Анчелоти заложи на същия стартов състав от първата среща преди седмица. Едуардо Камавинга отново беше ляв бек, а в атака действаше триото Родриго-Бензема-Винисиус.

Очаквано Челси заложи на висока преса още от първите секунди и на няколко пъти футболистите на Реал сгрешиха. 

Първата по-добре организирана акция от страна на домакините доведе и до чисто положение в 11-тата минута. Топката попадна у оставения сам Н'Голо Канте, но той стреля неубедително и кълбото излезе в аут.

Носителите на трофея погледнаха към вратата на Кепа чак в 20-ата минута и удариха греда. Това се случи след изстрел на Родриго.

Испанците станаха по-опасни в сравнение с началните минути, но пък Челси продължаваше да владее повече топката. Реал разчиташе на контраатаки главно по крилата. При поредната такава в 41-вата минута последва центриране към Винисиус Жуниор, който за малко се размина с попадение. 

Вторият "златен" за Челси шанс през първата част дойде в добавеното време, когато Джеймс намери Марк Кукурея на далечната греда. Там бившият играч на Барселона си спря топката и стреля, но Куртоа отрази. 

На почивката Анчелоти замени Алаба с доскорошния състезател на домакините Антонио Рюдигер.

Както и преди почивката, пред Канте се откри първия шанс за полувремето. В 52-рата той успя да нанесе изстрел от 4-5 метра, но нацели тялото на Милитао. 

Две минути по-късно домакините настояваха за втори жълт картон на Милитао, който фаулира Чалоба в гръб. Арбитърът Даниеле Орсато обаче му спести изгонването. 

Изнесените напред състезатели в синьо оставиха широко пространства в своята половина, което беше използвано от мадридчани и те поведоха с 1:0 в 58-ата минута. Тогава Родриго размина Чалоба, последва размяна на пасове с Вини Жуниор, след което топката се озова в мрежата на Кепа. 

При нова подобна акция Бензема пропусна да удвои в 65-ата, като този път Кепа спаси. 

В 67-ата минута Франк Лампард се реши да засили атаката с пускането наведнъж на Стърлинг, Феликс и Мудрик. Така домакините хвърлиха всичко в предни позиции, заради което в 75-ата за малко да бъдат наказани от Винисиус. 

В 80-ата обаче нямаше кой да спре Родриго за втория му гол в срещата. Този път бразилецът се разписа на празна врата след асистенция на Феде Валверде - 2:0.

Всичко вече беше ясно, а до края и двата тима бяха близо до голове. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация