Реал Мадрид взе своето от домакинството си на Челси

00:09
Реал Мадрид взе своето от домакинството си на Челси

Защитаващият титлата си Реал Мадрид постигна заслужена победа с 2:0 над Челси на “Бернабеу” в първи мач от четвъртфиналите в Шампионската лига и след седмица (18 април) ще гостува в Лондон в ролята си на фаворит за продължаване напред. Карим Бензема вкара първия гол в 21-вата минута, а резервата Марко Асенсио удвои в 74-тата. Испанците имаха и предимството да играят с човек по-малко от 59-ата минута, когато с директен червен картон беше отстранен Бен Чилуел.

На полуфиналите крайният победител от тази двойка ще спори с Манчестър Сити или Байерн (Мюнхен), където отборът на Гуардиола има още по-солидна преднина - 3:0.

Сблъсъкът в Мадрид беше битка между последните два първенеца в турнира, но пък на терена се видя огромната разлика между тях този сезон. “Белите” демонстрираха характерните си увереност и спокойно наложиха предимството си. В същото време “сините” от “Стамфорд Бридж” бяха доста пасивни и дори след първия гол предпочитаха да стоят в половината си и да не предприемат рискове.

Все пак мачът можеше да тръгне по друг начин, след като още във 2-рата минута Жоао Феликс се откъсна сам срещу Тибо Куртоа още от центъра, но не успя да вкара гол. Това обаче беше един от малкото шансове на сметката на тима от Висшата лига.

Наставникът на домакините Карло Анчелоти отново заложи едновременно и на Родриго, и на Винисиус Жуниор в предни позиции до Карим Бензема. В защита Дейвид Алаба беше предпочетен пред бившия играч на англичаните Антонио Рюдигер, а Едуардо Камавинга очаквано пак беше на левия бек. Федерико Валверде, Тони Кроос и Лука Модрич стартираха в халфовата линия. Това беше същият стартов състав, с който "белите" излязоха при успеха с 4:0 над Барселона преди седмица за Купата на Испания. 

Франк Лампард избра схема с трима централни защитници в лицето на Уесли Фофана, възстановеният Тиаго Силва и Калиду Кулибали. Н’Голо Канте също беше титуляр.

На същия ден преди година двата отбора пак се изправиха един срещу друг в Мадрид, но в реванш от четвъртфиналите. Тогава Челси спечели с 3:2, но напред продължи Реал.

Двубоят тази вечер започна със 100-процентова възможност за лондончани, след като още във 2-рата минута Феликс беше изведен сам срещу вратаря. Тибо Куртоа обаче спаси удара му.

Началото беше динамично и до 7-ата минута арбитърът вече беше показал два жълти картона. 

Реал създаде първия си шанс в 12-тата, когато Бензема стреля, но Кепа улови с лекота. 

Последва успокояване на играта, като гостите се прибраха в своята половина. Реал обаче веднага успя да се възползва и излезе напред чрез Бензема в 21-вата минута. Тогава Даниел Карвахал подаде отлично към Вини Жуниор, който свали и след леко отклоняване на Кепа за французина беше лесно да отбележи.

Веднага след подновяването на играта Челси пропусна да изравни. В случая Куртоа отрази засичане на Стърлинг от 4-5 метра. Като цяло обаче футболистите на Лампард продължиха да бъдат пасивни, изчаквайки в своята половина. При поредната опасност за Реал в 34-тата Родриго шутира, но стражът на съперника спаси. Преди това пък Тиаго Силва веднъж изчисти точно пред голлинията.

До края на полувремето не се случи нищо интересно. Втората част започна като първата - с шанс пред Жоао Феликс, но и сега Куртоа спаси. 

Далеч по-опасен беше шутът на Лука Модрич в 50-ата минута. Тогава хърватският ветеран насочи топката към горния ляв ъгъл на Кепа, но за радост на гостите кълбото мина над гредата. 

Малко след това Кулибали напусна принудително заради болки. Появилият се на негово място Марк Кукурея изпусна Родриго да мине зад гърба му и да се устреми сам към вратаря, което принуди съотборника му Чилуел да го задържи. Последва логичен директен червен картон, а минутата беше 59-а. 

Очаквано Реал се настани пред наказателното поле на отбора от Премиър лийг, търпеливо чакайки своя миг за втори гол. Той дойде в 74-тата, когато след късо изпълнение на ъглов удар топката беше разиграна и стигна до резервата Асенсио, който с характерния си удар с левия крак удвои аванс на домакините. 

След това Челси така и не успяваше да притесни шампиона на Ла Лига, а междувременно Карим Бензема пропусна на празна врата с глава.

Чак в добавеното време се стигна до сериозна опасност пред Куртоа, но Рюдигер отрази изстрел на Мейсън Маунт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация