Лампард: Трябва да разберем, че Реал Мадрид е силен отбор

11:51
Лампард: Трябва да разберем, че Реал Мадрид е силен отбор

Мениджърът на Челси - Франк Лампард, говори преди първия мач на отбора от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Той съзнава предварителното съотношение на силите, но твърди, че играчите му няма да излязат на “Сантиаго Бернабеу” като обречени.

“Реал Мадрид е фаворит утре, но в нашия спорт няма нищо по-хубаво от това да докажем на хората, че грешат. Имаме млади играчи, а има и такива, които вече са постигнали много. Не мисля, че ще е нещо съвсем ново за тях. Играта ни трябва да е подходяща за случая, на този етап нивото се вдига”, коментира Лампард на пресконференцията преди мача.

Журналистите припомниха на мениджъра на Челси за миналогодишния обрат на “белия балет”, когато двата отбора отново се срещнаха в 1/4-финалната фаза на турнира. Тогава лондончани загубиха първия мач в английската столица с 1:3 и бяха близо до сензационен обрат на реванша в Испания, но Реал Мадрид издържа на натиска и загуби само с 2:3.

„Всяка година е различна история. През миналия сезон Челси и постигна успех тук, но Реал Мадрид изигра изключителен мач на реванша и обърна хода на сблъсъка, когато Челси изглеждаше много силен. Трябва да разберем, че Реал Мадрид е силен отбор, а ние трябва да играем дисциплинирано с и без топката. Да разберем как съперникът може да ни застраши, как обича да бележи, как контролира играта. Но и да покажем силните си страни, да вярваме в себе си и да не забравяме плановете си, когато сме под напрежение”, сподели Лампард.

Първият 1/4-финален мач от Шампионската лига между Реал Мадрид и Челси ще е в утрешния 12 април (сряда), в Мадрид и започва от 22:00 българско време време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация