Арсенал понесе два тежки удара с чук по шампионските си амбиции

18:00
Арсенал понесе два тежки удара с чук по шампионските си амбиции

Арсенал допусна втора поредна грешка, след като завърши 2:2 при гостуването си на Уест Хям Юнайтед. Във втори пореден мач тимът на Микел Артета пропиля аванс от два гола. След този резултат "артилеристите" водят с четири точки пред Манчестър Сити, но са изиграли мач повече, а на 26 април предстои директен сблъсък между двата отбора на "Етихад".

"Топчиите" започнаха вихрено лондонското дерби, Габриел Жезус откри резултата в седмата минута, а в 10-ата минута Мартин Йодегор удвои аванса на гостите. Саид Бенрама върна "чуковете" в мача в 33-ата минута, когато се разписа от дузпа. Букайо Сака пропусна от бялата точка в началото на втората част, а в 54-ата минута Джаръд Боуен изравни.

Арсенал стартира на много високо темпо и започна да създава положения от самото начало. Защитата на домакините трудно се справи с първата ситуация, която бе центриране към Габриел Магаляеш, който стреля с глава покрай вратата. В седмата минута обаче "артилеристите" поведоха. Отлична комбинация завърши с подаване на Уайт към Жезус, който на два метра пред опразнената врата нямаше как да сбърка.

Доминацията на тима на Микел Артета продължи и само три минути по-късно се стигна до втори гол. Мартинели намери Йодегор в близост до вратата с велиоклепно центриране, а капитанът на Арсенал завърши с прецизен удар от въздуха. След бързите два гола гостите имаха тотален контрол и почти не даваха топката на съперника.

На фона на доминацията на "топчиите" една ситуация върна Уест Хям в мача след половин час игра. Партей загуби топката от Райс, тя стигна до Пакета и Магаляеш го събори в наказателното поле. Останаха съмнения за игра с ръка на капитана на "чуковете" и цялата ситуация бе разгледана с ВАР, но дузпата остана и Бенрама бе точен от бялата точка.

След гола тимът на Дейвид Мойс заигра по-уверено и дори имаше предимство до края на полувремето. Рамсдейл трябваше да се намесва след удар с глава на Антонио, а Пакета стреля над вратата в друга ситуация.

Уест Хям продължи да стои добре и в началото на втората част. Сака обаче се озова на добра ситуация в наказателното поле, но ударът му от въздуха бе блокиран от Райс. Секунди след тази ситуация Арсенал получи дузпа, отсъдена за игра с ръка на Антонио. Сака застана зад топката, но не уцели вратата, като топката мина не особено близо до дясната греда на Фабиански.

Този пропуск бе наказан две минути по-късно, когато Боуен изравни. Керер изрита една топка към наказателното поле, а нападателят на "чуковете" я засече от въздуха и я прати в мрежата. Така Арсенал пропиля аванс от два гола във втори пореден мач, както се случи и при гостуването на Ливърпул.

Изравняването доведе до изнервяне в тима на Артета и комбинациите на "артилеристите" по-рядко се получаваха. Двубоят се превърна в битка и Уест Хям стоеше напълно равностойно. Гостите все пак стигнаха до положение пред Фабиански в 65-ата минута. Жезус не успя да засече ниско центриране на Тиърни, а след това центриране на Сака към негов съотборник бе изчистено от Боуен.

В последната част на двубоя Арсенал имаше голямо предимство по отношение владеенето на топката, но не стигна до нова добра възможност за гол. Тимът на Артета дори можеше да получи попадение. В една ситуация отлична намеса на Тиърни спря удар на Боуен след отличен негов пробив. В 82-ата минута пък удар с глава на Антонио срещна горната греда.


УЕСТ ХЯМ - АРСЕНАЛ 2:2

0:1 - Жезус 7'
0:2 - Йодегор 10'
1:2 - Бенрама 33' д.
2:2 - Боуен 54'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация