Артета: Не си спомням някой да е надиграл Ливърпул на "Анфийлд"

13:51
Артета: Не си спомням някой да е надиграл Ливърпул на "Анфийлд"

Лидерът в Премиър лийг Арсенал не успя да спечели гостуването си на Ливърпул от 30-ия кръг на Премиър лийг, въпреки че имаше преднина от два гола. Мениджърът на тима Микел Артета посочи основните причини за изпуснатата победа, като призна, че домакините са били близо до пълен обрат. 

“Уау… Много напрегнат мач. До един момент държахме ситуацията под контрол, но след като Ливърпул намали, нещата се промениха. Започнахме силно и второто полувреме, но после стана трудно. На терена имаше доста хаос. Ливърпул можеше да вкара три или четири гола. Ние също имахме още положения, така че считам равенството за справедлив резултат”, каза Артета. 

“Не си спомням някой да е надиграл Ливърпул на “Анфийлд”. Тук те победиха всички водещи отбори, а в Шампионската лига можеха да водят срещу Реал Мадрид с 4:0 до 20-ата минута. Ливърпул е тим, който неминуемо ще създаде положения и просто трябва да се справиш с тях. Ние до голяма степен успяхме, за което заслугата е най-вече на вратаря ни”, изтъкна испанският специалист. 

“Можехме да вземем три точки, но трябваше поне още 15 минути да продължим да играем, както преди почивката. Тогава сценарият щеше да е различен. Не го направихме и трябва да анализираме защо. Важното е в следващите мачове да покажем играта от първите 30 минути днес”, добави наставникът на “топчиите”. 

Следващият мач на Арсенал е лондонско дерби срещу Уест Хям на 16 април.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация