Брайтън удължи агонията на Челси

19:01
Брайтън удължи агонията на Челси

Брайтън спечели с 2:1 гостуването си на Челси, но това бе най-малкото, с което се разминаха лондончани. “Сините” записаха трета поредна загуба след завръщането на Франк Лампард, въпреки че поведоха в 14-ата минута след гол на Конър Галахър. Влезлият като резерва Дани Уелбек изравни малко преди почивката, а изключително попадение на Хулио Енсино в 69-ата минута донесе победата на гостите.

Отборът на Роберто Де Дзерби изигра фантастичен мач и създаде множество положения, като на два пъти удари гредите. “Чайките” са седми в класирането, на точка зад Астън Вила, който също се представя отлично напоследък. Челси няма победа вече в шести пореден мач във всички турнири. Лампард реши да запази някои основни играчи за реванша с Реал Мадрид и неговият тим изглеждаше по-зле дори от предишните срещи, в които загуби.

Феновете на Челси изразиха подкрепата си към Франк Лампард въпреки негативния старт. Днешният мач бе първият домакински за “сините” след повторното назначаване на легендата, който започна втория си престой с две загуби. Неговият тим можеше да губи още в първите минути на двубоя. Брайтън започна много силно и създаде три добри ситуации още в първите 10 минути. Два отлични пробива на Митома завършиха с подавания към Мак Алистър. При първата ситуация той стреля с глава покрай вратата, а при втората, която бе доста по-удобна, отново не бе точен.

Гостите имаха сериозно предимство и създаваха положение след положение пред Кепа. В деветата минута Евън Фъргюсън отправи великолепен удар, но топката се удари в горната греда. Противно на игровата ситуация на терена Челси отбеляза първия гол и то с голяма доза късмет. В 14-ата минута Мудрик напредна и подаде на Галахър, който отправи удар. Топката се отклони в Дънк и не остави шансове на вратаря. Лондончани сложиха край на головата си суша, след като не успяха да вкарат гол в предишните си три мача.

Попадението спря устрема на Брайтън, но за кратко. Тимът на Де Дзерби отново започна да доминира от средата на първата част. Удар на Марч мина над вратата, а в 26-ата минута Митома пропусна великолепен шанс да изравни. Японецът сам си създаде положението след отличен пробив, но завършващият му удар не бе достатъчно добър и позволи на Кепа да се изяви. Нов удар на Митома малко по-късно прати топката покрай вратата.

Гостите с лекота преодоляваха халфовата линия и защитата на съперника и стигаха до опасни ситуации. В 34-ата минута блестяща изява на Кепа запази преднината на лондончани. Центриране на Енсисо, който се появи на терена малко по-рано на мястото на контузилия се Велтман, бе засечено с глава от Фъргюсън, но вратарят не позволи на топката да се озове в мрежата.

Нападателят на Брайтън се контузи при тази ситуация и бе заменен от Дани Уелбек. Смяната се превърна в изключително успешна за Де Дзерби, тъй като бившият играч на Манчестър Юнайтед и Арсенал изравни резултата в 42-ата минута. Тогава той засече с глава центриране на Грос и гостите стигнаха до заслужено равенство. Малко преди почивката Челси можеше отново да поведе. При една от редките си атаки Чилуел центрира, а удар на Пулишич с глава срещна гредата. Страничният съдия вдигна засада, така че не е сигурно дали голът щеше да бъде признат.

Брайтън започна вихрено и второто полувреме, като веднага отправиха два точки удара към вратата на домакините. “Чайките” действаха на различна скорост от съперника и защитата на лондончани не знаеше как да се справя с атаките им. В 53-ата минута Кепа отново спаси Челси след мощен удар на Енсисо.

Лампард опита да промени нещо и направи четворна смяна. Пулишич, Фернандес, Фофана и Стърлинг напуснаха терена, а в игра се появиха Зиеш, Ковачич, Джеймс и Феликс. Това не се отрази особено и малко след това гостите имаха великолепна възможност да поведат. След грешка на Рийс Джеймс Енсисо проби отляво и навлезе в наказателното поле. Той нанесе силен удар в близкия ъгъл, а топката се удари в гредата.

Челси показа нещо в предни позиции, като успя да организира добра атака в 65-ата минута. Роберт Санчес се справи с ниско центриране на Джеймс и с удар на Мудрик при добавката. Секунди по-късно гостите сами създадоха опасност пред вратата си. Рисково подаване на Дънк към Кайседо бе пресечено от Ковачич. Халфът на “сините” обаче се поведе лошо топката и това позволи на Дънк да се реваншира.

Брайтън стигна до втори гол в 69-ата минута. Блестящо изпълнение на Хулио Енсисо не остави шансове на Кепа. 19-годишният парагваец се включи великолепно след влизането си в игра в средата на първото полувреме. Той получи много пространство пред наказателното поле и с мощен удар от сериозна дистанция разстреля вратаря на домакините.

ЧЕЛСИ - БРАЙТЪН 1:2

1:0 - Галахър 14'
1:1 - Уелбек 42'
1:2 - Енсисо 69'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация