Челси продължи да затъва и с Лампард

19:40
Челси продължи да затъва и с Лампард

Завръщането на Франк Лампард не донесе позитивни емоции в Челси. В повторния му дебют като мениджър на “сините” те загубиха с 0:1 при гостуването си на Уулвърхамптън. Единственото попадение реализира Матеус Нунеш след фантастично изпълнение в 31-ата минута.

Челси в трети пореден мач не успя да отбележи гол. Проблемите на тима в нападение са от началото на сезона, но досега създаваше положения и не ги реализираше, а в днешния двубой не успяваше да стигне до опасни ситуации пред вратата на съперника. “Сините” нямат победа в четири поредни мача, но трудно могат да слязат под 11-ото място, на което се намират в момента. Уулвс пък взе ценна побеада, която ги отдалечи на четири точки от зоната на изпадащите.

Срещата започна на високо темпо, но без ситуации пред двете врати. Лондончани опитаха да притиснат съперника в началото, но домакините не им позволиха. Поредица от ъглови удари не доведе до нищо сериозно. “Вълците” бяха добре организирани и не допускаха удари към вратата на Жозе Са.

Постепенно домакините започнаха да имат предимство и да създават положения пред вратата на Кепа. В 27-ата минута те бяха близо до откриване на резултата. Удар на Лемина бе отклонен и топката мина на сантиметри от дясната греда. Секунди по-късно Поденсе проби отляво и бе избутан от Рийс Джеймс на границата на наказателното поле, но бе отсъдена засада.

Силният период на Уулвс завърши с гол в 31-ата минута. Кулибали отклони топката след центриране на Подес, но тя стигна до Нунеш. Португалецът се разписа след великолепен удар от въздуха по диагонала, който не остави шансове на Кепа. Играчите на Челси нямаха отговор и изглеждаха все по-объркани. Малко по-късно грешка на Фофана позволи на Диего Коща да стреля, на вратарят на гостите бе пласиран отлично и блокира.

Към края на полувремето лондончани малко вдигнаха темпото и стигнаха до удар на Жоао Феликс, който отиде право в ръцете на Са. Гостите стартираха по-добре втората част, но играта им не вървеше. В 53-ата минута Хавертц не успя да засече центриране на Джеймс. “Вълците” бяха по-прибрани и предоставиха инициативата на съперника с идеята, че ще се справят с атаките им.

Тимът на Лампард владееше топката в големи периоди и търсеше пролуки в защитата на Уулвс, но атаките най-често завършваха без удар, а проблемът с отбелязване на голове, от който тимът страда целия сезон, се отразяваше и днес. След час игра наставникът на “сините” опита да промени нещо в тази зона, като пусна Кристиан Пулишич на мястото на Хавертц, който изигра слаб мач.

Челси пропиля една добра възможност в 65-ата минута, когато Стърлинг проби отдясно. Английският национал върна към Галахър, чийто удар бе блокиран от Тоти. Последва тройна смяна на Лампард. Обамеянг, Мудрик и Чилуел влязоха в игра на мястото на Феликс, Стърлинг и Кукурея.

Лондончани не подобриха представянето си след извършените смени, а всъщност въобще не успяваха да организират опасни атаки. Домакините бяха отлично организирани и не оставяха много пространства. В играта на Челси нямаше никакви идеи и ситуации пред Са почти нямаше. Ниско центриране към Обамеянг, което той не успя да засече, и удар над вратата на Чилуел бяха моментите, които се отличиха до края.

УУЛВЪРХЯМПТЪН - ЧЕЛСИ 1:0

1:0 - Нунеш 31'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация