Тотнъм продължи по верния път и след мача с Брайтън

19:44
Тотнъм продължи по верния път и след мача с Брайтън

Тотнъм постигна много важна победа с 2:1 над Брайтън, с която запази шансовете си за четвъртото място. „Шпорите“ не играха добре и в голяма част от срещата гостите ги превъзхождаха, но въпреки това Хари Кейн донесе безценните точки на лондончани. Преди това Хюн-Мин Сон (10') откри резултата с много хубаво изпълнение, а Люис Дънк (34') изравни. Два гола на Брайтън бяха отменени след намесата на ВАР заради игра с ръка, като първото от тези решения бе доста спорно. След почивката път "чайките" имаха основателни претенции за дузпа за нарушение на Хьойберг срещу Митома, но такава не бе отсъдена. Девет минути след това Кейн донесе победата на Тотнъм, с която „шпорите“ се откъснаха на седем точки пред днешния си съперник, макар и с два мача повече от Брайтън. Друго интересно обстоятелство в този мач бе, че двамата италиански мениджъри – Кристиан Стелини и Роберто Де Дзерби, получиха червени картони след масово спречкване между хора от двата щаба.

Временният мениджър на „шпорите“ Кристиан Стелини заложи на същия състав, който започна и в понеделник срещу Евертън. Ричарлисон обаче изненадващо се завърна в групата и бе на пейката. Бразилецът не бе играл от 18 март заради мускулна контузия.

Дани Уелбек и Леви Колуил започнаха за Брайтън.

„Чайките“ очаквано контролираха повече топката от самото начало, но Тотнъм поведе в резултата. Това стана единствено благодарение на голямата индивидуална класа на Хюн-Мин Сон, който със страхотен удар от границата на наказателното поле прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл. Това бе гол №100 за южнокорееца, като той стана първият азиатски играч с подобно постижение.

В 17-ата минута Митома прати топката във вратата на Лорис, след като овладя подаване на Мак Алистър, след което стреля от въздуха. Страничният рефер вдигна флага си за игра с ръка на японеца, а ВАР потвърди решението му, въпреки че не повторенията изглеждаше, че контактът между ръката и топката e над ръба на ръкава на фланелката на играча, което е позволено.

Брайтън продължи да играе по-добре. В 25-ата минута Лорис се разтегна максимално, за да спаси удар на Мак Алистър, а малко след това изстрел на Кайседо срещна гредата. В 34-тата минута логичното се случи и гостите изравниха, след като Люис Дънк засече на далечната греда с глава центриране от корнер.

Тотнъм имаше шанс в началото на втората част, но Стийл се намеси добре и спаси удар на Перишич. Скоро след това – в 55-ата минута, втори гол на Брайтън бе отменен след намесата на ВАР. Уелбек получи от Марч, освободи се от Перишич и стреля. Топката рикошира в Мак Алистър и влезе във вратата на Лорис. Повтореният обаче показаха, че кълбото е ударило лакътя на аржентинеца, така че голът бе отменен правилно.

В 59-ата минута около страничната линия стана спречкване между щабовете на двата отбора, като не стана ясно каква е причината за това. Главният рефер показва червени картони на двамата италианци. Всъщност двамата не бяха naj-активните лица в конфликта, но бяха изгонени, тъй като не са успели да контролират хората от щабовете си.

В 70-ата минута станахме свидетели на ново спорно съдийско решение, след като Хйьоберг застъпи Митома в наказателното поле, след като японецът бе овладял топката. Ситуацията мина проверката на ВАР, но незнайно защо дузпа не бе отсъдена в тази ситуация. Девет минути след това Кейн донесе така важната победа на Тотнъм, след като Хьойберг много добре върна по змея топката около границата на наказателното поле, откъдето Кейн стреля с десния крак, пращайки топката до гредата за 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация