Блестящо представяне на Чочев и победа за ЦСКА 1948 срещу Септември (видео)

18:19
Блестящо представяне на Чочев и победа за ЦСКА 1948 срещу Септември (видео)

ЦСКА 1948 победи Септември София с 3:1 в среща от 26-ия кръг на efbet Лига. Звездата на тима Ивайло Чочев се отчете с нови две попадения, а можеше да реализира и хеттрик, ако веднъж гредата не бе помогнала на вратаря Димитър Шейтанов. Чочев откри резултата с прекрасно изпълнение от фаул в 38-ата минута, а малко след това Бирсент Карагарен удвои с глава. В края на първото полувреме Педриньо върна интригата с красив автогол, но веднага след почивката Чочев отново порази целта. 

Така ЦСКА 1948 събира 54 точки, с десет повече от четвъртия Левски, и държи здраво третото място в класирането. Септември пък запазва позиция и се намира на точка над опасната зона.

Срещата започна по скучен начин, като двата отбора разиграваха топката на бавни обороти. В 13-ата минута дойде и първата възможност пред една от двете врати. Мартин Петков от Септември (София) нахлу на скорост отдясно, шутира към далечния ъгъл, но топката мина покрай целта. Последва ново затишие, което беше нарушено в 30-ата минута. Ивайло Чочев посрещна с глава центриране на Умарбаев и потърси долния ляв ъгъл. Последва намеса на Димитър Шейтанов, след което топката се отклони в гредата. 

В 38-ата минута Чочев достигна до дежурното си попадение. Съставът на Тодор Янчев получи фаул на около 18 метра от голлинията на Септември. Чочев прехвърли майсторски стената и не даде шанс на Шейтанов - 1:0 за "червените". Това беше гол номер 18 за дефанзивния халф от началото на сезона в efbet Лига.

След само три минути ЦСКА 1948 вкара още един гол. Умарбаев центрира от корнер и Бирсент Карагарен матира Димитър Шейтанов с глава направи 2:0. 

В последните секунди на първото полувреме домакините се върнаха в мача. Крилото на ЦСКА 1948 Педриньо действа неориентирано след ъглов удар и с глава матира национала Даниел Наумов с изстрел в собствената си врата - попадение за тима на Светослав Петров точно преди почивката. 

В 52-ата минута Чочев отново беше точен - 3:1 за гостите и попадение номер 19 в кампанията за полузащитника. Бившата звезда на Палермо намери мрежата с нисък изстрел от средна дистанция, с който накара Димитър Шейтанов отново да вади топката от своята мрежа. 

Малко по-късно обаче Чочев почувства болка в бедрото на левия крак и беше заменен принудително. В 64-ата минута Карагарен също напусна терена принудително. 

До края и пред двете врати имаше по две-три добри ситуации, но до нов гол не се стигна. При една от възможностите за Септември, вятърът изигра лоша шега на Даниел Наумов, но Мартин Петков не съумя да вкара куриозен гол в опразнената врата. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация