На Валверде ще му се размине за удара срещу Алехандро Баена

18:03
На Валверде ще му се размине за удара срещу Алехандро Баена

Халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде може да отърве без наказание след удара си срещу крилото на Виляреал Алехандро Баена на паркинга на “Сантиаго Бернабеу” след снощния мач между двата тима, твърдят испанските медии.

За подобно провинение уругваецът би могъл да бъде санкциониран между 3 и 12 мача. Неговият удар обаче не е описан в съдийския доклад за мача, тъй като е станал след неговия край, извън стадиона и без присъствието на рефера. Това означава, че Валверде може да бъде наказан от Дисциплинарната комисия само ако Виляреал или Баена подадат жалба до нея за това. Според AS обаче нито клубът, нито играчът имат намерение да го направят.

От вестника все пак добавят, че има друг възможен начин да се стигне до наказание на Валверде. Тъй като от местната полиция са отишли до мястото на инцидента и са взели показания от замесените страни, оттам могат да започнат разследване по случая, което би могло да стигне до Комисията за борба с насилието, откъдето биха могли да предложат санкция за футболиста или да поискат от Дисциплинарната комисия да стартира свое разследване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация