Виляреал шокира Реал Мадрид на "Бернабеу" (видео)

00:49
Виляреал шокира Реал Мадрид на "Бернабеу" (видео)

Реал Мадрид допусна сериозна издънка и загуби с 2:3 в домакинството си на Виляреал в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Това стана само няколко дни, след като “лос бланкос” разбиха с 4:0 Барселона в Ел Класико на “Камп Ноу”. Тази загуба и почти сигурно слага край на надеждите на тима да успее да се пребори именно с каталунците за титлата в шампионата, тъй като продължава да изостава на цели 12 точки, но и с мач повече. В понеделник Барселона се изправя срещу Жирона.


Попаденията за домакините бяха дело на Пау Торес (16’), който си отбеляза автогол, и Винисиус Жуниор. За “жълтата подводница” пък страхотен мач изигра Самуел Чъкуезе (39’, 80’), който се отличи с две попадения, но бе в основата и на гола вкаран от Хосе Луис Моралес (71’). Виляреал трябваше да прави и пълен обрат, но в крайна сметка отнесе трите точки на своята сметка.

 

Мадридчани осъществиха първата си добра възможност за попадение още в 3-ата минута, когато късо изпълнение на корнер доведе до центриране към Антонио Рюдигер, но ударът на германеца бе спасен по отличен начин от Пепе Рейна. В 12-ата минута Винисиус изведе Начо, но пасът на защитника към Родриго бе блокиран. Именно лявото крило на мадридчани пък сам се оказа в добра позиция с топка в пеналта в 14-ата минута, но стреля покрай лявата греда на Рейна.


Този натиск доведе до попадение след четвърт час, когато отново пробив на Винисиус отляво завърши с успоредно подаване на метър пред голлинията. Пасът срещна тялото на Пау Торес и топката влетя в мрежата за 1:0. Само в рамките на следващите минута - две футболистите на Карло Анчелоти можеха да удвоят преднината си, но Пепе Рейна на два пъти се намеси решително след изстрели на Карим Бензема и Родриго. Виляреал опита да отговори с хубав удар на Самуел Чъкуезе.


“Лос бланкос” продължиха тотално да доминират срещата и отново бяха близо до втори гол в 26-ата минута, когато отново Винисиус проби и подаде вдясно от себе си, но там нахлуващият от крилото Лукас Васкес не успя да стигне до топката.


На свой ред играчите на Кике Сетиен отправиха своето предизвикателство към Тибо Куртоа с удар на Алехандро Баена, но белгиецът реагира стабилно. Веднага след изтичането на час игра гостите трябваше да правят принудителна смяна, а на терена се появи Ману Тригерос, който замени Рамон Тератс. Играчите на Виляреал успяха да задържат топката за малко по-дълъг период в половината на домакините. Това в крайна сметка даде резултат в 38-ата минута, когато по отличен начин Лос Селсо се изнесе назад, освободи пространство за Чъкуезе, за да поеме топката и да намери своя съотборник, след което крилото се справи брилянтно с Начо и отбеляза за 1:1. Почти веднага след подновяването на играта пък Чуамени направи доста грубо нарушение срещу голмайстора и положението дори бе преразгледано за червен картон, но до такъв не се стигна.


Реал Мадрид възстанови преднината си само три минути след началото на втората част, когато взаимодействие между Дани Себайос и Винисиус даде възможност на бразилеца да напредне през цял куп от играчи на гостите и след това прати топката с десния си крак в мрежата за на Рейна за 2:1. Веднага след попадението Виляреал допусна две поредни грешки при изнасянето на топката и само късмета и добри намеси в последния момент лишиха мадридчни от нов гол. В 54-ата минута отново Дани Себайос отне в средата на терена, след което прати към Вини Жуниор отляво, но ударът му мина на сантиметри от гредата.


Играчите на Кике Сетиен отново се изнесоха високо в предни позиции веднага след тези грешки и стигнаха до опасност, но Начо успя да изчисти на метър пред голлинията. Те стигнаха и до попадение след корнер в 58-ата минута, когато Хуан Фойт успя с глава да отклони към Аиса Манди и той преодоля Куртоа. Впоследствие обаче намеса на ВАР показа, че е имало засада в тази ситуация.


Отново Винисиус получи добра възможност след пас на появилия се от скамейката Феде Валверде в 63-ата минута, но намеса с тяло на Дани Парехо парида удара. Постепенно отново Виляреал стана по-острият тим на терена, а Чъкуезе бе най-голямото оръжие на тима. В 70-ата минута отново той получи добра топка отдясно и се разходи между двама бранители в бяло, след което я прати към точката за дузпа, а там Хосе Луис Моралес на два пъти стреля, но в крайна сметка преодоля Куртоа за втори път в срещата. Малко след това и Хуан Фойт стреля опасно след корнер, но неточно.


Десет минути преди края на редовното време отново неудържимият в тази среща Самуел Чъкуезе получи отдясно, след което нагласи по отличен начин топката и я изстреля по феноменален начин в мрежата на Тибо Куртоа за 2:3.


По-малко от две минути след този гол появилият се като резерва Камавинга навлезе в наказателното поле и там в сблъсък с двама играчи в жълто падна на земята. Това доведе до моментална реакция на Хавиер Алберола, който отсъди дузпа. Той обаче бе извикан да прегледа ситуацията с ВАР още веднъж и отмени решението си. Почти веднага след това Родриго пропусна да изравни от непосредствена близост след нов отличен пробив на Винисиус.


В последните минути на двубоя играчите на Реал вложиха доста усилия в опит да изравнят и създадоха още няколко положения, но в крайна сметка до нов гол не се стигна.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация