Интер записа безпроблемна победа срещу Лече

21:30
Интер записа безпроблемна победа срещу Лече

Отборът на Интер записа безпроблемна победа с 2:0 като домакин на Лече в двубой от 25-ия кръг на Серия "А". Хенрих Мхитарян (29‘) и капитанът Лаутаро Мартинес (52’) отбелязаха двете попадения за деветия пореден успех на „нерадзурите“ срещу този противник на своя стадион.

Симоне Индзаги предприе три промени след изненадващата загуба с 0:1 от Болоня. В защита Стефан де Фрай отстъпи мястото си на Франческо Ачерби, а в халфовата линия се завърна Николо Барела за сметка на Марсело Брозович. В атака този път титуляр беше Един Джеко вместо Ромелу Лукаку и така той оформи тандем с Лаутаро. Гостите пък бяха подредени в 4-3-3 с Габриел Стрефеца, Асан Сисей и Федерико Ди Франческо в нападение.

Още в третата минута Хакан Чалханоолу пробва далечен изстрел, който беше спасен от Владимиро Фалконе. В осмата минута Джеко също отправи удар от дистанция, но не намери целта. В 17-ата минута Сисей предизвика първата намеса на Андре Онана в мача. Три минути по-късно Джеко стреля с глава при центриране от корнер, но го направи неточно. В 27-ата минута пряк свободен удар на Чалханоолу се спря в стената от играчи, след което халфът опита шут по земя, но топката мина покрай вратата. Две минути след това "нерадзурите" организираха контраатака, при която Барела финтира защитник в наказателното поле и подаде топката на Мхитарян, който я прати в мрежата с хубав удар за 1:0. В 34-тата минута Жоан Гонсалес стреля от голямо разстояние, като изпълнението му се оказа разочароващо. В 41-вата минута Лаутаро направи последния пропуск за първата част.

Второто полувреме започна по отличен начин за домакините, които стигнаха до втори гол в 52-рата минута. Тогава Дензъл Дъмфрис асистира на Лаутаро, който с прекрасен шут удвои преднината на тима. В 67-ата минута Джеко не съумя да преодолее Фалконе със своя удар. В 72-рата минута Алесандро Бастони също опита да се разпише, но не успя да го направи. В оставащото време "джалоросите" потърсиха поне почетно попадение с няколко отправени удара, но нито един от тях не беше точен.

С тази победа Интер събра 50 точки и веднага си върна второто място в класирането, като дистанцията от лидера Наполи беше съкратена на 15 пункта. Лече пък остана на 14-ата позиция с актив от 27 точки, като изпреварва Сасуоло само по голова разлика.


ИНТЕР - ЛЕЧЕ 2:0

1:0 Мхитарян 29'
2:0 Лаутаро 52'

Интер: Онана, Дармиан, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Госенс, Лаутаро, Джеко;

Лече: Фалконе, Гендрей, Юмтити, Туя, Пецела, Гонсалес, Хюлманд, Малех, Стрефеца, Сисей, Ди Франческо;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация