Интер се издъни срещу опашкар (видео)

00:41
Интер се издъни срещу опашкар (видео)

Интер не успя да спечели гостуването си на Сампдория в последен мач от 21-ия кръг на Серия "А". Срещата завърши 0:0 и "нерадзурите" изостават на цели 15 точки от водача в класирането Наполи, който е все по-близо до мечтаната титла. Съставът на Симоне Индзаги пропусна и да увеличи аванса си пред преследвачите Аталанта, Рома и Милан, като дистанцията в момента е 3 точки.


През есента Интер разгроми "моряците" с 3:0 на "Сан Сиро", но днес пропиля много положения и остана без победа в трето поредно шампионатно гостуване на "Луиджи Ферарис". Сампдория вече е с актив от 11 точки, но няма успех на собствен терен през сезона, като заема предпоследното 19-о място в таблицата.


Интер овладя средата на терена от самото начало и притисна домакините в тяхната половина. Защитата на Сампдория не изглеждаше никак стабилна, но се справи с първоначалния натиск на "нерадзурите". След четвърт час игра Чалханоолу напредна опасно и стреля извън наказателното поле, но топката излезе в аут. Самп отговори с удар на Кюизанс, който не затрудни Андре Онана.


Следващата възможност се откри пред Лаутаро Мартинес след подаване на Дармиан, но и аржентинецът пропусна. Лукаку беше активен, но не успяваше да изскочи на чиста позиция. Сампдория атакуваше рядко. При едно от слизанията към вратата на Онана Ламерс опита технично изпълнение с пета, но нямаше как да изненада камерунския страж. Малко по-късно Чалханоолу центрира към Госенс, но неговият удар не се получи.


Преди почивката имаше и любопитен епизод, в който възникна известно напрежение между Лукаку и Барела. Италианският национал жестикулираше по адрес на своя съотборник, явно недоволен от негово отиграване, а Лукаку не му остана длъжен, като на два пъти му каза: "Не прави това". 


На полувремето Симоне Индзаги смени Госенс с Федерико Димарко, който внесе значително повече острота в атаките на Интер. "Нерадзурите" имаха надмощие, но им лисваше прецизност при последния пас. В средата на втората част в игра се появиха едновременно Дензъл Дъмфрис, Един Джеко и Марсело Брозович, които заеха местата на Дармиан, Лукаку и Барела. 


В 77-ата минута Чалханоолу отправи коварен удар по тревата, но Аудеро внимаваше. Увлечени в атаки, футболистите на Интер оставяха все повече свободни пространства, но домакините не ги използваха. В 83-ата минута отново Чалханоолу можеше да открие резултата след добро взаимодействие с Джеко, но шутира встрани от целта.

 

Ветеранът Фабио Куаляреала влезе за Сампдория и държеше нащрек бранителите на Интер. В добавеното време Ачерби нанесе много мощен удар, но Аудеро изби в корнер, не без помощта и на напречната греда. Джеко пък не можа да стреля с глава след центриране от левия фланг и Интер трябваше да се задоволи с равенството.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация