Болоня окончателно отказа Интер от борбата за титлата

17:26
Болоня окончателно отказа Интер от борбата за титлата

Интер се провали при гостуването си на Болоня в мач от 24-тия кръг на Серия “А”, губейки с 0:1. Рикардо Орсолини реализира единствения гол в 76-ата минута. Това означава, че аванса на лидера Наполи след този кръг се увеличава на 18 точки при 14 оставащи двубоя. Освен това “нерадзурите” вече рискуват да загубят и втората позиция, тъй като Рома и Милан са много близо.

За Интер това е седма загуба през кампанията в италианския елит - най-много сред всички отбори в топ 6.

Двубоят на “Ренато Дал’Ара” се проведе на наводнен терен заради обилен дъжд, което се отрази на качеството на играта. Независимо от това и двата тима създадоха доста положения, но този на Симоне Индзаги така и не успя да покаже, че превъзхожда съперника с нещо.

В един период през първото полувреме даже Болоня имаше няколко поредни шанса, като в единия случай гол на Муса Бароу не беше признат заради засада на негов съотборник, беше подмината ситуация за дузпа, а и веднъж напречната греда спаси гостите.

После Интер заигра по-силно, като това си пролича особено през втората част. Тогава обаче дойде грешка на Д’Амброзио в 76-ата минута, от която съставът на Болоня се възползва на мига.

Домакините са вторият най-силен отбор в Серия “А” след Наполи в последно време, като вече има четири победи в последните пет кръга.

Треньорът Симоне Индзаги залага в атака на Ромелу Лукаку в тандем с Лаутаро Мартинес. Марсело Брозович и Робин Госен също получават шанс като титуляри. Матео Дармиан действа в триото защитници пред вратаря Андре Онана. 

Тимът на Болоня не е за подценяване, защото има три победи в последните си четири. Звездата на домакините Марко Арнаутович пропуска срещата заради трама.

Двубоят започна с активна игра и от двата тима и положенията не закъсняха.

В 12-тата минута топката спря в мрежата на вратата на Интер след шут на Муса Бароу. Голът обаче не беше зачетен след намесата на ВАР, тъй като беше преценено, че Николас Домингес, който се намираше в засада, с тялото си е пречел на видимостта на Онана.

При това спиране на играта за преразглеждане на спорното положение беше обърнато внимание и на друга ситуация малко преди това. При нея Фъргюсън стреля, топката с отби в тялото на Дармиан, след което се удари и в ръката му, а бранителят на Интер беше в наказателното си поле. Тук съдиите взеха решение, че няма основания за дузпа в полза на Болоня.

Силният период на домакините продължи и в 18-тата напречната греда спаси "нерадзурите" след мощен шут на Сориано. 

Отборът от Милано успя да тушира устрема на съперника и се стигна до опасен удар на Мхитарян в 31-вата. При тази ситуация се скараха двама от защитниците на Болоня - Щефан Пош и Лукуми. 

Интер продължи да изглежда значително по-добре в сравнение с началните минути и в 40-ата центриране на Бастони беше засечено от Лаутаро, но топката мина близо до целта. 

Първата част завърши с изстрел на Орсолини от фал, който мина над гредата.

За второто полувреме Симоне Индзаги пусна Франческо Ачерби на мястото на Де Фрай. Само три минути след подновяването на играта Интер стигна до възможност, но Хакан Чалханоолу не успя да стреля добре и топката мина над гредата, като в тази ситуация вратарят Скорупски не беше под рамката.

Точно десет минути по-късно Лукаку най-накрая направи нещо интересно, засичайки подаване отляво, но стражът на Болоня "закова" кълбото точно пред голлинията. Малко след изтичането на час игра белгийският таран беше заменен от Един Джеко, а в игра се появи и Николо Барела. 

Нападателят от Босна и Херцеговина имаше шанс да се разпише в 70-ата, когато получи добро подаване отляво и насочи топката в очертанията на вратата, но и този път Скорупски беше на мястото си. 

Играчите на Болоня напомниха за себе си в 75-тата, когато Бароу се устреми към вратата на Интер, но ударът му беше лесен за отразяване от страна на Онана. 

Минута по-късно обаче домакините вкараха гол чрез Орсолини - 1:0. Той завърви бърза акция, започнала от грешен пас на Д'Амброзио и блестяща асистенция на Схаутен.

"Нерадзурите" тръгнаха да изравняват, като в 81-вата Лаутаро шутира, но топката беше отклонена. До края те имаха само една добра възможност след удар на Госенс, но вратарят пак отрази. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация