Край на дългото чакане! Манчестър Юнайтед най-после добави нов трофей във витрината си

20:28
Край на дългото чакане! Манчестър Юнайтед най-после добави нов трофей във витрината си

Манчестър Юнайтед спечели Купата на лигата за шести път в историята си. На финала “червените дяволи” победиха Нюкасъл с 2:0. Те решиха мача в рамките на шест минути през първото полувреме. Каземиро откри резултата в 33-ата минута, а Маркъс Рашфорд се разписа в 39-ата.

Революцията на Ерик тен Хаг вече дава резултати. В първия сезон на нидерландския наставник на “Олд Трафорд” тимът вече стигна до трофей, който е първи за клуба от шест години насам. За "свраките" това бе първи подобен сблъсък от 1999 г., когато губят финала в Купата на Англия именно от Ман Юнайтед.

Още в първата минута Лорис Кариус игра с топката и това може би беше полезно за него, за да го успокои в първия му официален мач от близо две години. Той не беше затруднен при връщането от бранител и тази проява бе приета с аплодисменти от феновете на “свраките”, които изразиха подкрепата си към вратаря. При първата атака на Ман Юнайтед секунди по-късно Рашфорд проби отляво и опита да намери съотборник, но топката бе изчистена.

Нюкасъл на няколко пъти показа колко е опасен на контраатаки. Тимът на Еди Хау организира две-три атаки, но до удар не се стигна. В 13-ата минута се стигна и до първата реална възможност. Вегхорст получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля, но ударът беше слаб и не затрудни Кариус. Германският страж направи още едно лесно спасяване малко по-късно след удар на Антони.

Битката за всяка топка беше сериозна. Бруно Гимараеш притесни феновете на “свраките”, тъй като се наложи да получава медицинска помощ, но се върна на терена. Малко по-късно играта бе спряна за няколко минути след тежък сблъсък между Шер и Лисандро Мартинес. След тази ситуация Нюкасъл създаде прекрасна възможност да поведе. Сен-Максимен с финт елиминира Далот и стреля, но Де Хеа направи блестящо спасяване.

Отговорът на “червените дяволи” бе първият гол в мача. След центриране на Люк Шоу от фал Каземиро насочи с глава топката към мрежата. Имаше разглеждане с ВАР поради съмнения за засада, но попадението бе признато. Тимът на Еди Хау опита да реагира и стигна до удар на Алмирон над вратата, но бързо допусна втори гол. Рашфорд започна атаката, тя мина през Вегхорст, който му върна топката на отлична позиция. Маркъс стреля, а рикошет в Ботман не остави шансове на Кариус и Ман Юнайтед поведе с два гола.

Нюкасъл можеше да намали малко преди почивката. Прекрасно центриране на Трипиър бе засечено с глава от Дан Бърн, но той прати топката покрай гредата. В добавеното време Вегхорст бе изведен на добра позиция. Нидерландецът се забави, но след това отправи страхотен удар от дистанция, който бе великолепно отразен от Кариус.

На почивката Тен Хаг замени Далот с Уан-Бисака. Португалецът рано получи жълт картон и изпитваше някои проблеми срещу Сен-Максимен. Хау пък подсили атаката, като пусна Александър Исак на мястото на Лонгстаф. Ман Юнайтед стартира силно втората част и в 47-ата минута стигна до добра възможност. Рашфорд подаде на Фред, но той стреля неточно. Веднага след това удар на Антони не затрудни Кариус. Поредна атака на “червените дяволи” не завърши с удар, след като опит за подаване на Вегхорст бе блокиран.

Последва период, в който играта бе накъсана. “Свраките” правеха някакви опити да се върнат в мача, но не успяваха да притиснат съперника. В 68-ата минута удар на Жоелинтон бе блокиран, но топката се върна при него и то я насочи към вратата, но решителна намеса на Лисандро Мартинес я спря. Малко по-късно Трипиър центрира опасно в наказателното поле, а Де Хеа се намеси, а след това се оказа, че флагът за засада е вдигнат.

Тези ситуации активизираха “червените дяволи”. Последва силен удар на Рашфорд, който бе отразен от Кариус и изстрел на влезлия като резерва Забитцер, който прати топката над вратата. в 80-ата минута тимът на Тен Хаг имаше нова възможност. При бърза атака Бруно Бернандеш опита да изведе Рашфорд, но след рикошет топката отиде в ръцете на вратаря. Кариус трябваше да се справя и с изстрел на Уан-Бисака. Две минути преди края на редовното време Джейкъб Рамзи отправи страхотен удар от дистанция, а Де Хеа изгледа топката, която мина на сантиметри от лявата му греда.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - НЮКАСЪЛ 2:0

1:0 - Каземиро 33'
2:0 - Рашфорд 39'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация