Още един изключително сериозен кандидат се включи в борбата за покупката на Манчестър Юнайтед

16:06
Още един изключително сериозен кандидат се включи в борбата за покупката на Манчестър Юнайтед

Британският милиардер сър Джим Ратклиф е отправил втората официална оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед, съобщават медиите в Англия. Той бе първият, който заяви официално желанието си да участва в наддаването за “червените дяволи”, след като през ноември семейство Глейзър обявиха, че са склонни да се разделят с клуба. 

70-годишният бизнесмен, който е известен като фен на тима, не за пръв път прати опит да го купи, а през миналата година участва и в процеса по придобиване на Челси, но офертата му бе победена от тази на американския консорциум около Тод Боели. Източници около Ратклиф, който е собственик на химическия гигант “Инеос”, заявяват, че това е “британската оферта Манчестър Юнайтед да бъде превърнат в модерен, прогресивен и в същото време новаторски ориентиран към феновете подход към собствеността”. 

Късно снощи шейх Ясим бин Мохамед ал Тани също излезе с официално съобщение, в което оповести, че е дал своето предложение за тима. Първоначалният “мек” краен срок за изпращане на първоначални оферти бе в петък вечер. Предположенията в пресата на Албиона са, че офертите са между 4 и 4.5 милиарда паунда. Твърде се, че семейство Глейзър ще искат сума от порядъка на 6 милиарда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация