Емирът на Катар има твърдото намерение да опита да купи Юнайтед

16:09
Емирът на Катар има твърдото намерение да опита да купи Юнайтед

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани има твърдото намерение да опита да купи Манчестър Юнайтед, въпреки че вече е собственик на Пари Сен Жермен. Според правилата на УЕФА два клуба, които имат един собственик, не могат да участват едновременно в един турнир под егидата на европейската футболна централа. Екипът на шейха, който движи тези негови дела, е наясно с това и търси решение на този казус. Според „Гардиън“ катарците ще се опитат да докажат на УЕФА, че двата клуба ще се управляват от напълно различни екипи и няма да имат една и съща структура. Те ще се позоват и на вече съществуващия прецедент от 2018 година, когато Ред Бул Залцбург и РБ Лайциг играха един срещу друг в Лига Европа, въпреки че и двата клуба има общ краен собственик – компанията Red Bull GmbH.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи и председател на Катар Спортс Инвестмънтс е влиятелна фигура в УЕФА и ще помогне в тази посока. Той е председател на Европейската асоциация на клубовете и има лостове, с които може да влияе.

Според информациите в Англия вече петима кандидати са заявили намерението си да участват в наддаването за Манчестър Юнайтед. Твърди се, че срокът за представяне на оферти е до 17 февруари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация