Саутхямптън разписаха оставката на Греъм Потър

19:16
Саутхямптън разписаха оставката на Греъм Потър

Саутхямптън поднесе поредната изненада в днешния ден и надделя с 1:0 в гостуването си на Челси в мач от 24-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Джеймс Уорд-Праус в края на първото полувреме, когато капитанът на “светците” за пореден път поднесе своя специалитет - отлично изпълнен пряк свободен удар, който не остави шансове на Кепа Арисабалага. Това бе четвърти пореден мач без победа за “сините” в първенството. За "светците" това бе първи мач след уволнението на Нейтън Джоунс и бяха водени от временния наставник Рубен Селес. Изключително неприятен момент в двубоя бе сериозната травма в главата, която получи Сесар Аспиликуета, и се наложи да бъде изнесен на носилка. 

Първата възможност в двубоя дойде още в 3-ата минута, когато Беноа Бедиашил сбърка една топка върната към него и позволи на Онуачо да го изпревари, но в крайна сметка там с общи усилия топката бе изчистена. Почти веднага след това Калиду Кулибали направи доста твърдо влизане с бутоните срещу човека в центъра на атаката на “светците” и получи жълт картон.

В първите десетина минути на двубоя “светците” успяваха да пресират високо и да предизвикват неточности в отбраната на лондончани. В десетата минута високо центриране пред Кепа Арисабалага бе засечено от Онуачу, а ударът му премина съвсем близо до дясната греда.

Първата наистина добра възможност за Челси дойде в 27-ата минута, когато отлично взаимодействие между Енцо Фернандес и Сесар Аспиликуета изведе втория в наказателното поле, но той опита да стреля вместо да опита да потърси свой съотборник и прати топката в аут. Постепенно “сините” успяха да наложат малко по-траен натиск около наказателното поле, но последното подаване не се получаваше.

“Светците” нанесоха своя удар в добавеното време на първата част, когато Аспиликуета много необмислено посегна и извърши нарушение пред наказателното поле на своя тим, а Джеймс Уорд-Праус, който е известен като отличен изпълнител на статични положения, застана зад топката и безапелационно оплете кълбото зад гърба на Кепа Арисабалага за 0:1.

Футболистите на Греъм Потър започнаха по-агрсивно втората част и получиха много добра възможност да изравнят резултата пет минути след нейното начало, когато появилият се на почивката Рахийм Стърлинг се пребори за една топка отляво, центрира, но Мейсън Маунт остана малко под топката, макар да се намираше в отлична позиция. Минута по-късно отново футболистите в синьо успяха да вкарат добре топката в наказателното поле, но опит на бившия играч на Манчестър Сити бе блокиран.

Домакините изпуснаха най-чистото си положение в 68-ата минута, когато центриране отляво намери напълно непокрит в пеналта Стърлинг, той стигна и вече я виждаше в мрежата, но там сякаш от нищото се появи бранител в бяло, който изчисти от голлинията. Три минути след това отново появилото се от скамейката крило отново направи нов сериозен пропуск, когато той пробва на два пъти, но отново защитниците успяха да попречат на кълбото да влезе в мрежата.

Саутхямптън реагира почти мигновенно и Адам Армстронг бе намерен в добра позиция и пробва изстрел, но Кепа успя да излезе и бързо да скъси ъгъла. При последвалият корнер пък Сесар Аспиликуета получи удар в главата и бе изнесен на носилка, а състоянието му не изглеждаше никак добро. Отне няколко минути лекарите да се погрижат за състоянието му и той бе изнесен от терена с обездвижен врат и с кислородна маска. Това забавяне доведе и до цели 12 минути добавено време, но в тях домакините така и не успяха да стигнат до нещо повече от един опасен удар на появилия се на смяна Михайло Мудрик.

Челси продължава да заема незавидното за харчовете и амбициите на тима десето място в класирането с едва 31 точки, като са на цели 10 от Нюкасъл, който в момента заема последното място в зона Шампионска лига. Саутхямптън пък стигна до победата при временния си наставник Рубен Селес и поне донякъде възроди позагубените си надежди за спасение, макар че продължават да са последни в подреждането на Премиър лийг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация