Тен Хаг: И Юнайтед, и Барса имаха нужда от рестарт

21:58
Тен Хаг: И Юнайтед, и Барса имаха нужда от рестарт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че между неговият отбор и Барселона няма голяма разлика и предстоящите сблъсъци от елиминационната фаза на Лига Европа ще бъдат от полза и за двата тима. Нидерландецът подчерта, че най-силното качество на каталунците си остава начинът, по който владеят топката, защото с такова притежание е трудно на всеки съперник на "блаугранас" да отбележи гол.

"Мисля, че Барселона играе най-добрия си футбол от няколко години насам. И двата клуба имат амбицията да участват в Шампионската лига и да сложат своя отпечатък там. Да бъдат на полуфинал или дори да спечелят турнира. Действителността обаче е такава, че сме в Лига Европа, което показва, че двата клуба имаха нужда от рестарт. Вълнуващо е да излезем един срещу друг утре, защото това ще помогне и на нас, и на тях. С подобни тестове ставаш по-добър. Статистиката на Барселона е впечатляваща. Защитават се добре, но най-голямото им умение е да владеят толкова много топката. Когато притежаваш топката, съперникът не може да отбележи гол.

Във Висшата лига се играе много интензивен футбол, но и Ла Лига е силно първенство, така че не мисля, че ще има голяма разлика между двата отбора", заяви Тен Хаг на своята пресконференция преди мача.

Нидерландецът коментира и качествата на своя сънародник Френки де Йонг, когото се опита да привлече на "Олд Трафорд" през лятото: "Френки е невероятно добър играч. Той би направил всеки отбор по света по-силен. Има уникални качества".

"Мактоминей и Антони се приближават до завръщане. Те вече са на тренировъчното игрище. В края на седмицата може би Скот ще влезе в групата. Може би следващата седмица това ще се случи и с Антони.

Имаме доста опции, с които можем да се справим с отсъствието на Лисандро Мартинес. Можем да използваме и Люк Шоу като централен защитник" добави Тен Хаг по отношение на новините около състава на Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация