Чави: Всичко ще се реши на “Олд Трафорд”

17:03
Чави: Всичко ще се реши на “Олд Трафорд”

Наставникът на Барселона Чави Ернандес говори пред журналистите преди утрешния сблъсък с Манчестър Юнайтед в плейофите на Лига Европа.

"Утре ще има страхотен мач. Това е грандиозен двубой. И двата отбора пристигат в много добра форма”, започна Чави. И засипа с похвали съперника и мениджъра им.

"Тен Хаг промени Манчестър Юнайтед. Те са много силен отбор с големи физически възможности. Очаквам мач с много интензивност и темпо. Това е Европа и ние искаме да покажем, че можем да се състезаваме с най-добрите европейски съперници".

"За мен Тен Хаг е страхотен треньор. Не беше лесно да обърне ситуацията в Юнайтед и мисля, че успя да го направи. Той е офанзивен треньор и пример за треньорите, които харесват този тип футбол”, продължи Чави.

"Рашфорд е един от най-опасните играчи в Европа. Той е бърз, добър е в двубоите един на един и атакува много добре. Трябва да внимаваме с него. Той е един от най-добрите в Европа, без съмнение", добави Чави.

"Освен ако не стане изненада, сблъсъкът ще се реши на "Олд Трафорд". Предвиждам много напрегнати мачове. Жалкото е, че не играем втория мач у дома. Не смятам, че сме фаворити. В това състезание има много добри отбори, то е много трудно. Мисля, че е по-справедливо, че вече не се броят головете на чужд терен. Този формат ми харесва повече от предишния", коментира наставникът на каталунците.

"Не може да се каже, че това е мач като от Шампионската лига, защото сме в Лига Европа, но нивото е много високо. Не можем да се връщаме назад, не бяхме на ниво в Шампионската лига и сега е време да помислим за това да се опитаме да се състезаваме добре в Лига Европа. В Барса има всеки ден е тест, винаги има голямо напрежение", каза още Чави.

Чави накрая похвали и футболистите си Роналд Араухо и Френки де Йонг. ”Араухо е лидер, освен физическите, техническите и тактическите си качества, той отпечатва характера си в защитната линия с лидерство. Той притежава качествата, с които да отбележи една ера в клуба и по света. Що се отнася до де Йонг -  той беше много ясен с мен, искаше да остане в Барса. Много съм доволен от него и той е в страхотен момент. Той се забавлява на терена, което е най-важното", завърши Чави.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация