След жребия: Барса са пътници и от Лига Европа

14:16
След жребия: Барса са пътници и от Лига Европа

Два от големите фаворити за трофея в Лига Европа - Барселона и Манчестър Юнайтед, ще се изправят един срещу друг в елиминационните плейофи на турнира. Това определи тегленият днес жребий за тази фаза на надпреварата. Така ще станем свидетели на повторение на финалите в Шампионската лига през 2009-а и 2011-а, като и в двата случая каталунците надделяха. Този път обаче те ще бъдат без Лионел Меси в състава си, а “червените дяволи” ще могат да разчитат на Кристиано Роналдо, който много пъти е играл на “Камп Ноу”, най-вече с екипа на Реал Мадрид.

В тегленето на жребия участваха общо 16 отбора, като половината бяха поставени, а другата половина - непоставени. В първата урна бяха включени отборите, завършили на второ място в групите си в Лига Европа - Манчестър Юнайтед, Мидтиланд, Нант, Монако, ПСВ Айндховен, Рен, Рома и Унион Берлин. Втората урна беше предназначена за тимовете, отпаднали от Шампионска лига - Аякс, Байер Леверкузен, Барселона, Спортинг Лисабон, РБ Залцбург, Шахтьор Донецк, Севиля и Ювентус. Отборите, завършили на първо място в групата си в Лига Европа, се класират директно за осминафиналите на турнира. Това са: Бетис, Роял Юнион СЖ, Фрайбург, Ференцварош, Реал Сосиедад, Фейенорд, Арсенал и Фенербахче. Техни опоненти ще са тимовете, спечелили плейофните си сблъсъци.

Единственото ограничение за жребия беше това, че не можеха да се противопоставят отбори от една и съща страна. Първите мачове ще се изиграят на 16 февруари догодина, а реваншите са на 23 февруари. Домакини във вторите срещи ще бъдат поставените тимове в жребия. Победителите в двойките ще се класират за осминафиналите на Лига Европа, чийто жребий е на 24 февруари, а загубилите ще приключат евроучастието си през този сезон.

Жребий за плейофния кръг в Лига Европа:

Барселона - Манчестър Юнайтед

Ювентус - Нант

Спортинг Лисабон - Мидтиланд

Шахтьор Донецк - Рен

Аякс - Унион Берлин

Байер Леверкузен - Монако

Севиля - ПСВ Айндховен

РБ Залцбург - Рома

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация