Ливърпул завърши годината с победа, Вут Фаес закопа Лестър с два автогола (видео)

10:03
Ливърпул завърши годината с победа, Вут Фаес закопа Лестър с два автогола (видео)

Ливърпул записа четвърта поредна победа в първенството, след като надделя над Лестър с 2:1 на "Анфийлд". Гостите поведоха още в четвъртата минута след попадение на Киърнан Дюсбъри-Хол. Два автогола на Вут Фаес доведоха до пълен обрат преди почивката. Белгийският бранител прати топката във вратата си в 38-ата и 45-ата минута.

Преди началото на двубоя беше почетен Краля на футбола Пеле. На трибуните пък беше новото попъление на Ливърпул Коди Гакпо. 

Отборът на Юрген Клоп се доближи на точка от петия Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко, и на две от четвъртия Тотнъм. След втората си поредна загуба след подновяването на първенството "лисиците" са на 13-та позиция.

Мърсисайдци стартираха агресивно, но гостите много бързо намериха пролуки в защитата им. Още в четвъртата минута отбраната на "червените" остави огромна дупка в центъра, Дака отклони топката към Дюсбъри-Хол. Той напредна и се озова сам срещу Алисън, като успя да го преодолее.

Ливърпул опита да отговори, но не стигаше до опасности пред вратата на Дани Уорд. Лестър пък загуби Патсон Дака и още в 14-ата минута на терена се появи Джейми Варди. Малко по-късно домакините получиха фал на добра позиция, но Александър-Арнолд стреля в стената.

Контраатаките на "лисиците" продължава да създават много проблеми на мърсисайдци и в 20-ата минута можеше да се стигне до втори гол във вратата на Алисон. Дюсбъри-Хол изведе Варди отдясно, а той опита да намери Барнс, но Александър-Арнолд се намеси решително. Ливърпул стигна до най-добрата си ситуация от началото на мача в 23-ата. Прекрасен пробив на Нунес отляво завърши с подаване към Салах, но египтянинът стреля покрай вратата.

Салах прати топката в мрежата малко по-късно, но имаше засада и попадението не бе признато. Тимът на Юрген Клоп успя да изравни в 38-ата минута след автогол на Фаес. Александър-Арнолд центрира отстро, а бранителят опита да изчисти, като мина между топката и вратаря. Той обаче прати топката в обратната посока и с невероятна парабола прехвърли Уорд.

Гостите на няколко пъти откраднаха топката в зоната между центъра на терена и наказателното поле на съперника. Грешките на Ливърпул обаче не бяха наказани. Малко преди почивката Варди излезе на добра позиция, но потърси Барнс, който не успя да завърши, а после се оказа, че е имало и засада.

В самия край на първата част мърсисайдци стигнаха до втори гол. Нунес бе изведен на добра позиция, напредна и добре чукна топката покрай вратаря. Кълбото се удари в лявата греда, но Фаес го заби в мрежата и отбеляза втория си автогол в мача. Привлеченият през лятото от Реймс футболист стана четвъртият играч в историята на Висшата лига с два автогола в един мач. Един от другите, които са постигали това, е бившият играч на Ливърпул Джейми Карагър.

Второто полувреме стартира с положения и пред двете врати. Джордан Хендерсън бе близо до гола, но изстрелът му прати топката на сантиметри от дясната греда на Уорд. Последва огромен пропуск на Салах в 53-ата минута. Египтянинът беше изведен великолепно от Нунес, но стреля покрай вратата. Секунди по-късно Лестър можеше да изравни. Харви Барнс се озова зад защитата и опита да прати топката покрай Алисон. Вратарят успя да отклони, а Матип изчисти малко пред голлинията.

"Лисиците" имаха своите шансове и в 61-ата минута Дюсбъри-Хол бе намерен с центриране от Кастан. Той бе на добра позиция, но изстрелът му с глава не бе точен. Нунес пък отново нямаше късмет да се разпише. След комбинация със Салах уругваецът стреля над вратата.

Уорд се справи с нисък удар на Салах, а в 78-ата минута Нунес отново не успя да уцели вратата, след като бе изведен отлично от резервата Кейта. Нападателят свърши страшно много работа в мача, но завършващият удар не му се отдаваше, както бе и в предишните мачове на Ливърпул. Малко след тази ситуация Харви Барнс удари греда след подаване на Варди, но бе в положение на засада. Последва отлично спасяване на Уорд след удар на Салах, който също нямаше ден. Удар с глава на Нунес пък не бе достатъчно силен, за да затрудни вратаря на гостите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация