С договор до 2028 година: Гакпо вече е играч на Ливърпул

00:16
С договор до 2028 година: Гакпо вече е играч на Ливърпул

Ливърпул официално обяви привличането на Коди Гакпо. Нидерландският национал идва на “Анфийлд” от ПСВ Айндховен, като трансферата сума не беше оповестена, но според различни източници мърсисайдци ще платят 37 млн. паунда, а с включените бонуси сумата може да стигне до 50 млн.

Договорът на Гакпо с новия му клуб е до 2028 година. Той ще играе с номер 18, който принадлежеше на Такуми Минамино, преди японецът да подпише с Монако. Същия номер преди това са носили Дирк Каут, Алберто Морено, Йон Арне Рийзе и Антонио Нунес.

Гакпо беше желан и от Манчестър Юнайтед, но Ливърпул действа по-бързо в преговорите и преди два дни стигна до споразумение с ПСВ. Сделката ще бъде завършена окончателно с отварянето на трансферния прозорец през януари. 

“Чувствам се прекрасно и се радвам, че съм тук. Чакам с нетърпение да започна да тренирам и да играя за този велик клуб. Мисля, че Ливърпул е точното място, в което да покажа на какво съм способен. Ще се постарая да помогна на отбора да изживее още радостни мигове”, заяви Гакпо пред официалния сайт на “червените”. 

“Тук мога да се развивам. Ще бъда обграден от великолепни футболисти, от които да се уча. Много искам да играя на “Анфийлд”. Слушал съм безброй истории за стадиона и за атмосферата, която създават феновете. Разбира се, целта ми е да спечеля колкото се може повече трофеи, да играя добре и да покажа на света какво мога аз и какво можем всички заедно като отбор”, добави нападателят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация