Зрелищно реми между Брентфорд и Тотнъм в първия мач за деня във Висшата лига (видео)

16:32
Зрелищно реми между Брентфорд и Тотнъм в първия мач за деня във Висшата лига (видео)

Тотнъм стигна до точка при гостуването на Брентфорд, което завърши 2:2. Отборът на Антонио Конте игра силно в последната част на двубоя, с което успя да компенсира изоставане от два гола.

Виталий Янелт откри резултата в 15-ата минута, а Айвън Тони удвои аванса на домакините в 54-ата минута. Хари Кейн върна "шпорите" в мача, а Пиер-Емил Хьойберг изравни, като двете попадения паднаха в рамките на шест минути. Малко преди края удар на Кейн срещна гредата.

След този резултат Тотнъм остава на четвърто място, но вече е изиграл два мача повече от преследващите го Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Брентфорд е девети с актив от 20 точки.

Срещата започна при не особено високо темпо при нетипично време за сезона и обедно лондонско слънце. Домакините имаха превес по отношение притежанието на топката и опитваха да притесняват дебютанта на "шпорите" Фрейзър Фростър с висока преса.

В 15-ата минута "пчеличките" поведоха след неубедителни изяви на цялата защита на Тотнъм. Мбеумо проби и центрира към Йенсен, чийто удар бе отразен от Фортсър, но топката се озова на крака на Янелт, който бе пред опразнената врата и откри резултата. Малко по-късно вратарят отново трябваше да се намесва след ъглов удар. Отбраната на гостите не изглеждаше сигурна, но успя да изчисти топката след разбъркване.

В играта на тима на Антонио Конте нямаше ритъм, а идеите в атака бяха рядкост. В 25-ата минута Тотнъм стигна до първия точен удар към Рая. Изстрелът на Сон обаче въобще не затрудни стража, тъй като бе много слаб. Секунди по-късно Кулушевски стреля от малък ъгъл, но стреля право в ръцете на Рая.

Брентфорд определено изглеждаше по-опасно в предни позиции и в 34-ата минута се откри възможност през Йоргенсен. Неговият удар от сравнително малък ъгъл бе отразен отлично от Форстър. Малко преди почивката Айвън Тони прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада. До ситуацията се стигна, след като Бусума загуби топката в полето на съперника.

В началото на втората част "шпорите" имаха претенции за дузпа след падане на Кейн в наказателното поле. Съдията не посочи бялата точка, а случилото се бе разгледано и от ВАР. Болката за Тотнъм стана още по-голяма секунди по-късно, тъй като Тони удвои аванса на домакините. При опит за изчистване на Дайър той прати топката в другата посока и се стигна до ъглов удар. При него Тони бе оставен непокрит и засече топката към мрежата.

Изглеждаше, че мачът се изплъзва от отбора на Конте, но Хари Кейн върна надеждите на тима в 65-ата минута. Капитанът на Англия се разписа след великолепен удар с глава, възползвайки се от центриране на Перишич. Мбуемо вързо можеше да върне аванса от два гола на Брентфорд, но стреля над вратата. Този пропуск бързо бе наказан и в 71-ата минута Тотнъм изравни. Отлична комбинация и завършващ удар на Хьойебрг направи резултата 2:2.

От средата на втората част "шпорите" се активизираха, а след втория си гол започнаха да доминират и натиснаха. Страхотен удар от воле на Давинсон Санчес бе отразен от Рая, а в 84-ата минута Тотнъм можеше да стигне до пълен обрат. След центриране на Перишич Кейн изпревари вратаря и с глава насочи топката, а тя се удари в гредата. Отговорът на домакините бе добра ситуация, която се откри пред Тони, но до гол не се стигна. В самия край Тотнъм притисна съперника, но стигна само до един удар на Сон, отразен от Давид Рая.

БРЕНТФОРД - ТОТНЪМ 2:2

1:0 - Янелт 15'
2:0 - Тони 54'
2:1 - Кейн 65'
2:2 - Хьойберг 71'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация