Арсенал не остави съмнения, че е с класи над Брентфорд

17:10
Арсенал не остави съмнения, че е с класи над Брентфорд

Арсенал се върна на върха във временното класиране на Премиър лийг, откъдето вчера бе изместен след победите на Манчестър Сити и Тотнъм, след като надигра по категоричен начин с 3:0 Брентфорд като гост в лондонското дерби от осмия кръг. Вилиам Салиба даде аванс на „топчиите“ в 17-ата минута, Габриел Жезус удвои в 28-ата. Фабио Виейра оформи крайния резултат след почивката с дебютния си гол за Арсенал. За Брентфорд това бе първа домакинска загуба от началото на сезона.

Томас Франк бе направил две промени в сравнение със състава, който победи Лестър с 5:2 преди две седмици. Кристофър Айер започна за първи път през този сезон. Джош Да Силва също се завърна сред титулярите.

Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор пропусна двубоя, но Томас Партей се завърна след контузия. Лятното попълнение Фабио Виейра стартира за първи път във Висшата лига. Киърън Тиърни също бе титуляр, тъй като Олександър Зинченко е контузен.

„Топчиите“ започнаха по-добре и в 17-ата минута взеха аванс благодарение на едно от най-силните си оръжия в последно време. Вилиам Залиба засече центриране от корнер на Сака, топката чукна далечната греда и влезе във вратата за Рая. 11 минути по-късно Арсенал водеше вече с два гола, след като Габриел Жезус засече с глава много добро центриране на Гранит Джака, който днес изведе отбора с капитанската лента. 

Арсен продължи да контролира играта до почивката. В 30-ата Сака стреля опасно от малък ъгъл, но ударът му премина над вратата. 

Още в началото на втората част – в 49-ата минута, Фабио Виейра доуби интригата с хубав дебютен гол. Португалецът получи от Сака пред границата на наказателното поле и от около 20 метра шутира, топката чукна гредата и влезе във вратата на Рая за трети път.

Арсенал продължи да доминира, но Рая спаси опасни удари на Жезус и Сака. Брентфорд създаде само една по-сериозна ситуация. Това се случи в 71-вата минута, когато Рамсдейл се справи с шут на Дамсгор. В 80-ата минута Дейвид Куут отсъди дузпа в полза на домакините заради нарушение срещу Айвън Тони. След намесата на ВАР това решение обаче отпадна, след като бе отсъдена засада. 

Няколко минути преди края Рая отрази още един опасен изстрел на Жезус.

В добавеното време станахме свидели на исторически момент – 15-годишният Нванери замени Виейра и стана най-младият играч, дебютирал в Премиър лийг в цялата история на надпреварата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация