В Арсенал бесни от съдийството на дербито с Юнайтед (видео)

08:11
В Арсенал бесни от съдийството на дербито с Юнайтед (видео)

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не бе доволен от съдийството в мача с Манчестър Юнайтед (1:3). Той упрекна рефера Пол Тиърни за отменения гол на Габриел Мартинели в началото на мача. Тогава попадението не бе зачетено заради нарушение на Мартин Йодегор срещу Кристиан Ериксен в средата на терена, след като ситуацията бе разгледана с ВАР.


"Не съм гледал повторение на ситуацията, но ми казаха, че това е било доста леко побутване. Не виждам постоянство в съдийските отсъждания. Когато миналата седмица имаше леко нарушение срещу Букайо Сака от Тайрън Мингс, не бе отсъдена дузпа. Когато имаше лек фаул срещу Аарън Рамсдейл в мача Астън Вила и получихме гол, той бе зачетен. Затова не виждам постоянство. Но вече няма какво да се направи, твърде късно е", заяви разочарованият Артета.


Той бе подкрепен и от извършилия нарушението Йодегор.


"Много, много мек фаул. Гледайки повторенията изглежда по-зле, отколкото в действителност е. Няма как това да е нарушение, реферът първоначално пусна играта да продължи. Почти не го докоснах. Нали казват, че искат във Висшата лига да има повече физически сблъсъци. Не мога да разбера защо реферът се върна да преразгледа ситуацията", заяви Йодегор.


Артета сподели и мнението си за мача и за представянето на неговия отбор.


"Разочаровани сме, че не спечелихме. Имахме напълно реален шанс да сторим това. Не се получи, защото ни липсваше дисциплина в определени моменти и не бяхме достатъчно безпощадни пред гола", смята испанецът.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация