Германия смаза фаворита за титлата на ЕвроБаскет

23:58
Германия смаза фаворита за титлата на ЕвроБаскет

Изумителната стрелба на Германия от далечно разстояние беше в основата на успеха със 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25) над Гърция в четвъртфиналния сблъсък от ЕвроБаскет 2022. Домакините бяха точни в 17 от 31 опита в стрелбата за три точки.

Така на 16 септември (петък), немският тим ще се изправи срещу Испания на полуфинал. По-рано иберийците се наложиха над Финландия в другия 1/4-финален мач в Берлин.

Германия пък изигра изключителен мач срещу баскетболистите на Димитрис Итудис, като толкова изнерви суперзвездата на тима Янис Адетокунбо, който след две неспортсменски нарушения беше дисквалифициран и напусна залата 4:56 минути преди края на мача. 3:48 минути преди края на срещата неговата съдба последва и звездата на Германия Денис Шрьодер, който беше дисквалифициран заради получени две технически нарушения.

Всъщност домакините започнаха изключително силно, като гостите бяха догонващи в резултата, но в крайна сметка Адетокунбо и компания се върнаха в мача и поведоха с 1 точка, а след изумителна стрелба на Костас Слукас в последните секунди на втората част разликата вече беше 4 точки.

След паузата ситуацията на паркета изглеждаше коренно различна. Гърците не успяваха да отбележат кош от игра, като 2:52 мин. преди края на третата четвърт немският тим водеше в резултата с 20:1 точки. Леко пробуждане на Янис Адетокунбо даде глътка въздух на съотборниците му, но това не помогна особено много. Германия успя да лимитира стрелбата на голямата звезда на тима от Южната ни съседка с изумителна защита, а останалите играчи на Гърция не успяха да се възползват от ситуациите по най-добрия начин.

Точките набъбваха в полза на Германия, а до края на срещата селекционерът Димитрис Итудис не успя да намери противодействие на убийствената стрелба на съперника в този мач.

Денис Шрьодер беше най-резултатен за Германия с 26 точки, по 19 вкараха Андреас Обст и Франц Вагнер.

За Гърция над всички отново беше Янис Адетокунбо с 31 точки, 18 наниза Янулис Ларендзакис, а с 13 се разписа Тайлър Дорси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация