Изгори, за да светиш, Ливърпул

09:28
Изгори, за да светиш, Ливърпул
Ливърпул пак изгоря. 19-а титла - ха-ха. Тези ще изпаднат, за нищо не стават, Рафа ще загуби за пети път поред, ще изяде една супа гаспачо и ще го изгонят като куче. Янките ще си доведат треньор по свой вкус, най-вероятно Клинсман и съвсем ще се закопаят. Такива неща се говореха в Англия преди мача на Ливърпул с Манчестър Юнайтед. А Рафа? Рафа се усмихваше под катинарче, пише в свой коментар Цветан Ламбрев от "7 дни спорт".

Криза? Каква криза? Ливърпул винаги възкръсва, когато никой не го очаква. Нищо чудно - на емблемата им седи птицата Ливърбърд, нещо като Феникс. Че даже и повече.
Рафа Бенитес е бог на "Анфийлд" заради изпепеляващата по феникски победа срещу Милан в Истанбул през 2005 г. Вдигна се от пепелта и сега срещу Манчестър Юнайтед. Вдигнаха го един бик от Испания в нападението - Торес (торо на испански означава бик) и един булдог от Англия в защитата - Джейми Карагър (карагър не значи нищо, но този мяза на куче). Но преди това изгоря. Много пъти. През последния месец.

Ливърпул го мачкаха, ритаха, кормеха
Газеха го диво и се радваха. Ливърпул падаше наред. 4 пъти поред - случи се за сефте от 22 години. След победата с 6:1 срещу Хъл Сити ги зареди едни, майка плаче. Рошавият вундеркинд Стеван Йоветич от Фиорентина си поигра със защитата на Рафа и вкара два гола - 2:0. Падна с 0:2 и от Челси, после загуби от един свой фен. 16-годишният Калъм Кембъл плесна с детска радост в очите една плажна топка на игрището, истинската топка се отклони в нея и Хосе Рейна погледна все едно са го гепили за топките, ама с кофти захват. Последва загубата с 1:2 от Лион в последната минута и на публиката й писна. За първи път Рафа Бенитес разбра, че песните са едно, а животът друго. Феновете забравиха рефрена си "Ти никога няма да крачиш сам" и го освиркаха злобно. Три дни по-късно феновете обявиха в анкета името на главния виновник за всичките си беди: Р-А-Ф-А.
Да, наистина,

мачът с Юнайтед сякаш беше дежа вю
Всички казваха, че Ливърпул ще падне. Букмейкърите казваха същото, а "Пади Пауър" почна да приема залози, че Рафа ще е следващият уволнен мениджър.
Рафа беше чужд сред свои. За капак феновете не му помогнаха и 1000 сурови типове с кръвясали очи и лъхащи на бира излязоха от дълбините на доковете с вид, който показваше, че никога не са слушали "Бийтълс". И обявиха Деня Хикс. Хикс кой? Игрек Джилет. Едно уравнение, две неизвестни. Янките, които са собственици на Ливърпул, видяха пътя през Ламанша. От местата си в ложата, но явно скоро няма да мръднат оттам. Като статуите на Пейсли и Шенкли отпред. През Ламанша Рафа си забранява да гледа. Вкъщи няма дори и атлас. И показа на всички кое е задната страна на географията. За това обаче после. Малцина в Англия го защитиха. Един от тях беше Ред Ронан от в. " Ливърпул Ехо". "Аз съм горд, че Рафа Бенитес е нашият мениджър.
Той се бие до кокал
за клуба и стои твърдо зад играчите, когато те имат нужда от подкрепата. Опълчва се срещу такива като Алекс Фъргюсън, докато другите са прекалено уплашени да му възразят. И когато най-сетне вземем титла №19, аз ще си поръчам едно питие и ще вдигна тост "Рафа", защото той има най-трудната и най-неблагодарната работа."
Мачът. Без капитана Стивън Джерард, но с Хлапето, Рафа се изправи срещу най-големия си враг. Сър Алекс го фиксира по шотландски. Сешоара искаше да изсуши спомените си от март. Онова 4:1 го изгаряше. Тогава Фернандо Торес се подигра с Неманя Видич, сега захапа, сдъвка и изплю на земята и Рио Фърдинанд. Хлапето стреля, Едвин Ван дер Сар погледна жално - 1:0. Най-интересният момент дойде 10 минути по-късно. Карагър тръшна пред пеналта бившия си съотборник Майкъл Оуен и получи само жълт картон. Капитан е, почва с един картон по-малко. Винаги ми е било интересно
как Джейми си вкарва гащите в задника
всеки път когато направи шпагат. Може би това го попита Неманя Видич секунди след жълтия картон. Или го попита: "Хей, момче, как го правиш това, без да те изгонят?". Ясно беше, че Видич ще хване сапуна по-рано от съотборниците си. В 89-а мин., когато Юнайтед натискаше с последни сили, той съсече Дирк Кайт и съдията го изгони. Трето изгонване в трети мач срещу Ливърпул. На него, по дяволите, наистина не му се играе срещу "червените". Голът на Нгог беше последният пирон в бесилката на пристанището. Там, където някъде са увисвали пиратите. Три от три. Погледнато отпред назад - толкова поредни победи записа Ливърпул срещу Юнайтед. Погледнато отзад напред... е, на Юнайтед явно не им се гледа вече. Някой за Бербо ли ме попита? По дяволите, нима искате да си разваляме вкуса на това футболно питие?!
"Беше много тежко. Сякаш играехме срещу ранено животно - каза сър Алекс. - Атмосферата уплаши съдията." Че какво друго е очаквал?
Да го посрещнат с бренди
и да ги сложат удобно на дивана ли? Ливърпул никога не ходи сам. Особено срещу Юнайтед. "Феновете и играчите бяха едно", похвали ги Рафа. Отново в точния момент. Юнайтед си отиде вкъщи да си държи смазаните пръсти между коленете, а Ливърпул пак отиде на небето. Взимаме 19-а титла, пеят феновете. Дали?
Какво казва този мач? Нищо, само че Бенитес и неговите играчи са най-опасни, когато са аутсайдери. Би било глупаво да се правят прогнози, че ще спечелят всичките си мачове докрая и ще станат шампиони. Титли в Англия се печелят срещу слабите отбори, не срещу силните. А тук специалист е сър Алекс, не Рафа.
Има и други прогнози. Ливърпул не можеше да си позволи да загуби този мач и не го загуби. Но ще жертва Шампионската лига, за да се класира поне в топ 4 в Англия. И това са глупости. Докъде ще стигнеш във футбола зависи от какво ли не - заритване от другото наказателно поле, 30-метров тъч, мокрите ръкавици на вратаря, стиснатите зъби. Дори от една плажна топка. Следващият мач на Пул е в сряда срещу раненото животно от Арсенал. Как бързо се променя животът.
Какво да кажем на Ред Ронан? Хей, Ред, приближаваш се към тоста!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stefchov
12.12.2009 23:26

ми аз не съм фен на ливърпул но смятам че се представиха горе долу окей ама ако не е торес ливърпул не струват *thumb_up* *wink*

YNWA_Martin
26.11.2009 09:31

Никой неможе да спре Бурята от Анфилд.Вярно че сега сме в положението на южни ветрове само,но скоро с вятъра ще дойдат и буреносните облаци и ЛИВЪРПУЛ ще стане торнадото което ще разхвърля всички отбори.

StGerrard
22.11.2009 10:09

holliwood написа: Абе М.Юнайтед нопоследък не са във форма и за сметка на това не допускат много голове но,ако с в отлична форма може да бият който и да е стига да са в добра форма *lol* а ние ако сме в отлична форма какво ли ще направим *party* сигурно джерард ще праща топки-космонавти...

over_12
13.11.2009 11:44

Ливърпул the best квот искат да говорят *party*

chefzZ
07.11.2009 21:54

Ливърпул тази година са наистина много зле, но срещу отбори от така наречената "голяма четворка" показва зъби и че в каквато и форма да се намират никога не трябва да бъдат подценявани *wink*

Icakopk
02.11.2009 13:01

хаха не ми говорете за предишни победи и за каквото и да било не били в добра форма тва онова,ливърпъл някога да се е оплаквал- НЕ!Сега видяхме колко можете върнете се с мизерния си отбор там от кадето идвате. ПОЗДРАВИ ОТ АНФИЙЛД

Vickie
27.10.2009 19:25

Репортажа, описва много добре състоянието на отборите ! Ливерпуул заслужено взеха победата !
"Ти никога няма да крачиш сам" *thumb_up*

holliwood
27.10.2009 15:46

Абе М.Юнайтед нопоследък не са във форма и за сметка на това не допускат много голове *party* но,ако с в отлична форма може да бият който и да е стига да са в добра форма *beer*

magnezi
27.10.2009 14:40

obsession92 Пич само едно ще ти кажа титлите говорят друго *beer* айде със здраве може да мачкаш,но не печелиш нищо ква е файдата от мачкането никаква ! със здраве ..

manunited666
27.10.2009 14:14

Извинявам се за спама но забравих само да вметна нещо , головете на Юнайтед са 265 срещу Пул но те са само за мачовете във Вишата лига , значи правете си сметката колко са иначе.А за това кой колко трофея е спечелил в последните 20 години не мисля , че треябва да започвате тази тема защото Юнайтед е отбора с най-много трофей в Европа в последните 20 години.Не мисля , че е нужно да ги изброявам , нали !

elclasiko
27.10.2009 14:12

але геиове смотани от винер щи ва обия ако ва видя знамим че сте ои ман геиве смотани *angry*

manunited666
27.10.2009 14:09

obsession92 ако ти казваш , че Юнайтед го е ял от Пул то тогава Пул го е ял 2 пъти повече от Юнайтед а това с клипчето е смешно.Защото и аз мога да направя клипче в което да изглежда , че Болтън ви дере яко.

manunited666
27.10.2009 14:01

Lucian316 , obsession92 хаха не ми говори за статистики защото ставате смешни.На колко годинки сте ? obsession92 вкарали са 200 гола на Юнайтед но Юнайтед са им вкарали 265 гола на Ливърпул !!! ХА ХА ХА.И какво като са паднали 3 пъти по ред а май забравяте , че преди тия 3 пъти по ред вие паднахте от Юнайтед 6 пъти по ред ? Даже ако не се лъжа и гол нямахте!!! И тая глупост с 1-0 как се побеждавали е неусмесно защото последните 2 сезона играта на Юнайтед не върви НО !!! Това е най резултатния отбор във Вишата Лига отболязал е над 1300 гола.Ако не се лъжа последно когато Юнайтед беше отбелязал 1000 гола беше с около 300 гола пред Арсенал който са втори по резултатност.Преките двубой между Юнайтед и Пул са следните - 68 - 60 победи в полза на Юнайтед.Като пак казват ... 6 поредни победи над Пул преди тези три поредни загуби , понеже много харесвате да говорите за поредици.Хора не говорете за статистики далече не са в полза на Пул.А за двубойте между САФ и РАФА резултата е трагичен 10:4 за САФ такаче замълчете.

ivanapostolov
27.10.2009 13:33

Много добра статия. Поздравления! Плюйте колкото искате, но Pool са вечни!

Lucian316
27.10.2009 13:31

Jurka5 само да вметна за твоята логика че наи-слабият отбор от тези 4 които ни победиха е Съндърланд, който си ви биеше и вас до 95-та минута без проблеми, а също така да отбележа че нямаме изпуснати точки от отбори в долната половина на класирането за разлика от вас. Недеи да бъдеш сигурен кой ще е и кой няма да е шампион във футбола нищо сигурно няма (все пак Миньор би ЦСКА с 3:0 на армията *smile* )

Jurka5
27.10.2009 13:07

obsession92,логиката ти просто липсва!Това са дербита на никой не му е приятно да пада,но и във дербитата се дават 3 точки за победа..шампион както по-надолу са казали правилно-не се става с един мач!Джерард и миналата година вкара и почна да целува камерите,но накрая само с това си остана *thumb_up* А за 10 мача във ПШ,четири загуби ми се струват прекалено много,а и като знам как най-редовно си губите точки от отбори след 10 место..не казвам,че Манчестър ще станат шампиони,но пък съм сигурен,че Ливърпул няма да станат *thumb_up*

psiharizlle
27.10.2009 12:52

глупости незнам кой ще вземе титлата но няма да е Манчестер и някои пишеше Арсенал били извън форма нормален ли си видяхме съдията как подари победата на Мачестер Срещу Арсенал а и Сити ако някои от другите отбори се концетрира да бият слабите отборите и тилата е негова защото в дербиата знаем колко са добри Манчестер

Lucian316
27.10.2009 12:45

титлите на Манчестър ги знам и не ги оспорвам като вас, че сме непостоянен отбор и губим наглед лесни точки също е вярно, ама Юнайтед като са по постоянни защо губят 3 пъти подред от нас или и това е част от постоянството *wink* не се заяждам хора просто коментирам "умници" дето плюят Ливърпул щото ги е яд че не могат да ни бият втора година подред

obsession92
27.10.2009 12:42

macho87 като си толкова голямо самочувствие обясни ми защо 2-ра година под ред ви мажем .
Liverpool-Manchester United 2:1
Manchester United - Liverpool 1:4
Liverpool - Manchester United 2:0

Това са само цифри , но това и показва какви клизмари са Манчестър Юнайтед . Я ми кажи за тея 2 години , колко мача спечелихте с голове след 90 минута !?
200 гола сме отбелязали на Манчестър Юнайтед във всички турнири . Това малко ли е ?!.
В действителност ако видиш колко пъти сте го яли големия от Ливърпул няма да говориш толкова . Даже мога и клип да ти намеря да ти покажа колко сте жалки и как Джерард ви вкарва гол от 40 метра. аЕ не лафи повече , че ме нервираш палячо

hitrin
27.10.2009 12:39

МНОГО ГОТИНА СТАТИЙКА НО АРСЕНАЛ Е ШАМПИОН.

carterMVP
27.10.2009 12:36

Това е просто един велик отбор . И да загубят и да не спечелят , това е бил и ще бъде един велик отбор !!! Никой не е правил такива работи като Ливърпул !!! СТРАШИЛИЩЕТО НА ЕВРОПА !!! *thumb_up*

ahil4u
27.10.2009 12:35

Lucian316 ... не мисля , че искаш да видиш успехите на Ман. Юнайтед в този период , бъди сигурен *smile* Ливърпул имат 1 единствена по запомняаща е титла и това ШЛ в Истанбул , за което им свалям шапки ... но не бъдете нагли и просто си признайте – в ерата на Премиер Лийг , т.е. в последните 20 години Ман. Юнайтед доминира и то с голяма разлика

macho87
27.10.2009 12:35

с тея титли от турнири за 3то дивизионни отбори в които играят резерви щом сте доволни , браво колега *smile* , мен ми е друго интересно че я изкарахте тая победа финал на ШЛ , а беше просто добро дерби в което изкарахте и не малко доза късмет , играхте добре, но нищо повече , вземете титлата тогава кажете че сте над някои ... а лувърпуул е отборът с наи непостоянна форма ,лион да ви обръща за 1 полувреме на анфиилд , браво

Lucian316
27.10.2009 12:13

специално искам да запозная macho87 с титлите на Ливърпул последните 20 години ФА къп 1989,1992,2001,2006; Купа на лигата 1995,2001,2003; Шампион на Англия 1990; Купа на УЕФА 2001; Шампионска лига 2005; Супер купа на Европа 2001, 2005 ако за него са малко ... *thumb_down*

holliwood
27.10.2009 12:13

точно така съгласен съм със macho87 прав си че само с победа срещу шампион не става нищо *lol*

Kantev
27.10.2009 12:06

хахаха по-тъпа логика няма... *sick*
Както каза колегата macho87 "ще ми вземете к*ра" - ужасно е прав,единствения конкурент на Юнайтед тази година ще е Челси,исках да гледам по-добра битка,но и Арсенал са далече от силните си дни... *beer*

macho87
27.10.2009 10:59

ще ми вземете к*ра , къде са ви титлите последните 20 години , къде са ви успехите ? никои не помни 2рите и 3тите , а вие за жалост сте само това , на стара слава вървите , само с тази победа ще си останете , сезонът не е 1 мач !!! *beer*

JuLiEn90
27.10.2009 09:56

''Взимаме 19-а титла, пеят феновете.'' Вземате да *lol*