"АТП продължава да препоръчва ваксинацията на всички играчи”

14:23
"АТП продължава да препоръчва ваксинацията на всички играчи”

От Асоциацията на професионалните тенисисти излязоха с официален коментар след края на сагата с Новак Джокович и анулираната му виза. Както е известно, носителят на 20 титли от “Големия шлем” няма да може да защитава титлата си в Мелбърн, тъй като тази сутрин той загуби обжалването си и поради тази причина ще бъде депортиран от Австралия. Ето какво гласи изявлението, публикувано на официалния сайт на АТП:

“Днешното решение да бъде отнета визата на Новак Джокович бележи края на поредица от събития, за които трябва да съжаляваме. В крайна сметка решенията на властите по въпросите за общественото здраве трябва да се спазват. Необходимо е повече време, за да се направи равносметка на фактите и да се вземат поуки от въпросната ситуация.

Независимо от цялата тази суматоха, Новак е един от най-великите шампиони на нашия спорт и отсъствието му от Australian Open е голяма загуба. Знаем колко бурни бяха последните дни за Новак и колко много той искаше да защитава титлата си в Мелбърн. Пожелаваме му успех и очакваме съвсем скоро да го видим отново на корта.

АТП продължава да препоръчва ваксинацията на всички играчи”, гласи изявлението на Асоциацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация