"Австралия повече не заслужава да има турнир от "Големия шлем""

22:26
"Австралия повече не заслужава да има турнир от "Големия шлем""

Чичото на Новак Джокович - Горан, осъди действията на австралийските власти, които не позволиха на световния №1 да влезе в страната и да играе на първия за годината турнир от “Големия шлем” - Аустрелиън Оупън. Както е известно, визата на Ноле беше анулирана, тъй като в нея не е включено “медицинско изключение” за непоставяне на ваксина.

„Това, което Австралия направи, е срам за нацията им. Очаквам оставката на директора на Australian Open 2022. Той е един от виновните за всичко това. Австралия повече не заслужава да има турнир от "Големия шлем" заради отношението им. Новак прекара най-големия християнския празник в затвора. Това е ужасно. Още не мога да повярвам, че се случва. Това е недостойно за един голям шампион, но Новак е готов да изтърпи всичко”, заяви Горан Джокович в интервю за “Нова”.

“Аз мисля, че шансовете нещата да оправят са малки, но ще видим. Искам да добавя още нещо. Има хора като чичото на Надал, които се опитват да ни обиждат, като казват: “Тези хора, балканците…”. Не знам дали сте видели това негово интервю. Той се опитва да ни обижда, а пък мисля, че и вие, българите, се гордеете, че сте от Балканите. Ние тук сме братя. Не знам какво си представя той и как си позволява да говори така за 6 милиона души. Така сякаш Новак е измислил коронавируса.

Не е реално как тези хора се опитват да отстранят Новак от турнира, защото той в Австралия е непобедим. Това е една лудост. Всички се опитват да попречат на Новак да спечели 21-вата си титла от “Шлема”. Това обаче е само въпрос на време. На трибуните имаше един транспарант, на който пишеше: “Давай, Новак”. Организаторите обаче го махнаха и казаха, че не може. Като попитах защо не може, ми казаха: “Защото пише Новак”. Това е невероятно. Те правят кампания против него”, каза още чичото на 20-кратния шампион от "Големия шлем".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация