Коравите "вълци" схрускаха "розовите дяволи" на "Олд Трафорд"

22:02
Коравите "вълци" схрускаха "розовите дяволи" на "Олд Трафорд"

Уулвърхямптън поднесе изненадата на старта на новата година и победи с минималното 1:0 Манчестър Юнайтед като гост в мач от 21-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение за играчите на Бруно Лаже бе дело на Жоао Моутиньо в 82-ата минута. Мениджърът на домакините бе заложил от първата минута на Фил Джоунс, който не бе играл с екипа на тима от 707 дни или от 26 януари 2020-а година. Бруно Фернандеш пък бе оставен на скамейката за сметка на Джейдън Санчо и Мейсън Грийнууд, които трябваше да подпомагат в атака ветераните Единсон Кавани и Кристиано Роналдо, който тази вечер носеше капитанската лента на тима.

“Вълците” започнаха доста по-активно срещата и владееха топката по-често около наказателното поле на “червените дяволи”. Това доведе и до две спасявания на Давид Де Хеа в първите 12 минути след удари на Рубен Невеш и Даниел Поденс. До 15-ата минута те бяха натрупали цели четири корнера на своята сметка, докато атаките на домакините не застрашаваха особено отбраната на гостите. В 18-ата минута отново испанският страж трябваше да се намесва след изстрел на Нелсън Семедо. Поденс отправи пореден опасен удар по посока на вратата на Манчестър Юнайтед в 24-ата минута, но отново Давид Де Хеа се намеси много убедително и спаси.

Единствените малко по-опасни положения за домакините бяха две разминавания с глава на Кристиано Роналдо, който отправи и единствения точен изстрел на сметката на домакините, но той бе слаб и не представляваше проблем за Жозе Са. Играчите на Ралф Рангник вдигнаха оборотите и започнаха да владеят топката доста по-уверено едва след първите 20 минути и постепенно успяха да се настанят в по-голяма близост до вратата на гостите, но така и не успяваха да създадат положения, които да носят сериозна опасност за попадение.

Футболистите на Манчестър Юнайтед започнаха добре и второто полувреме, в което владееха топката в големи периоди от време, но стигайки до наказателното поле на противника те не успяваха да изострят атаката и достигнат до гол. Малко повече от десет минути след началото на втората част на терена се появи и Бруно Фернандеш, който замени един от най-активните за “червените дяволи” до този момент - Мейсън Грийнууд. Това предизвика известно недоволство от страна на трибуните.

Футболистите на домакините бяха изключително близо до попадение в 67-ата минута, когато Джейдън Санчо изпълни тъч много бързо към Матич, той центрира към Бруно Фернандеш, а плеймейкърът нацели дясната греда. Само минута по-късно центриране от фал намери Роналдо, който отбеляза във вратата на Жозе Са, но попадението бе отменено поради засада. Две минути след това и Скот Мактоминей размени подаване с капитана на “червените дяволи” в тази среща Криситано Роналдо, но буквално се заби в Конър Коуди около точката за дузпа и не успя да отправи удар.

В 75-ата минута Ромен Саис стреля опасно от фал пред наказателното поле, но топката се удари в гредата и излезе в аут. Уулвърхямптън откри резултата в 82-ата минута, когато лошо отбита топка след центриране отдясно попадна на крака на Жоао Моутиньо и той плътен удар направи 1:0.

В минутите до края футболистите на Манчестър Юнайтед опитаха да вдигнат темпото и да наложат натиск, но така и не се стигна до някакви много опасни положения пред Жозе Са. Най-близо до попадение бе Бруно Фернандеш с удар от фал секунди преди края, но португалският страж на гостите се справи отлично и изби.

С това равенство Манчестър Юнайтед зае 7-ото място в класирането с 31 точки, а Уулвърхямптън Уондърърс е 8-и с 28.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация