Юнайтед зарадва сър Алекс за 80-годишнината с хубава победа над Бърнли

00:09
Юнайтед зарадва сър Алекс за 80-годишнината с хубава победа над Бърнли

Манчестър Юнайтед си върна настроението и записа убедителна победа с 3:1 над Бърнли. Срещата бе от 20-ия кръг в Премиър лийг и на практика бе последният мач за годината в английския футбол. "Червените дяволи" показаха съвсем различно лице в сравнение с мача с Нюкасъл и заслужено изковаха трите точки. Скот Мактоминей откри резултата в 8-ата, след това Бен Мий си вкара автогол в 27-ата, а третият гол за домакините бе дело на Кристиано Роналдо в 35-ата минута. За гостите пък се разписа Аарън Ленън в 38-ата минута. Тази победа бе хубав подарък за сър Алекс Фъргюсън, който утре навършва 80 години и изгледа мача от трибуните на "Олд Трафорд".

Ралф Рангник е направил някои промени в състава си. Прави впечатление, че Единсон Кавани започва в атака до Кристиано Роналдо. Ветеранът Неманя Матич и Скот Мактоминей ще действат в средата на терена, а на крилата започват Мейсън Грийнууд и Джейдън Санчо.

Шон Дайч пък залага на Крис Ууд и Аарън Ленън в предни позиции. Йохан Берг Гудмундсен и Дуайт Макниил ще оперират по крилата, а Ашли Уестууд и Джак Корк ще действат в средата на терена.

Гостите създадоха първата възможност в мача. В 4-ата минута Матю Лоутън прати прехвърлящ пас към Крис Ууд, който стреля с глава, но покрай вратата.

Само минута по-късно Ууд отново се озова в опасна позция срещу Де Хеа, но този път бе в засада.

Домакините отговориха подобаващо с доста сериозен пропуск. В 6-ата минута Кристиано Роналдо получи пас на скорост зад защитата, но ударът му бе над напречната греда.

Само две минути по-късно резултатът бе открит. Удар на Мейсън Грийнууд бе блокиран, но крилото отново овладя топката и я върна към границата на наказателното поле за Кристиано Роналдо. Португалецът не я овладя добре, но пък Скот Мактоминей бе наблизо и реши да стреля по земя, като с много добре насочен шут изненада вратаря за 1:0.

В 20-ата минута Люк Шоу направи впечатляващ рейд с топка в крака и стигна до наказателното поле, като защитникът реши да отправи удар, който мина опасно близо до гредата.

Резултатът бе удвоен в 28-ата минута. Джейдън Санчо нахлу на скорост отляво в наказателното поле, направи финт и стреля, топката се отклони от крака на Бен Мий и се озова във вратата за 2:0.

Домакините имаха нова добра възможност в 30-ата минута, когато Роналдо получи в наказателното поле, но се засуети и накрая ударът му бе доста разочароващ.

В 33-ата минута Мейсън Грийнууд пробва бдителността на Уейн Хенеси с далечен изстрел, но вратарят внимаваше и спаси.

Две минути по-късно резултатът стана класически, а отново важна роля имаше Мактоминей. Халфът отправи бомбен удар от дистанция, Хенеси отклони кълбото в гредата, но тя отскочи в краката на Кристиано Роналдо, който лесно я чукна в опразнената врата.

Почти от нищото Бърнли върна един гол. В 38-ата минута Аарън Ленън напредна с топка в крака и с техничен диагонален удар по земя вкара за 3:1.
Кристиано Роналдо

В 41-ата минута Грийнууд центрира за Роналдо, който стреля с глава, но над вратата.

Втората част започна по подобен начин, по който завърши първата. Грийнууд центрира в наказателното поле и Роналдо стреля с глава, но отново неточно.

След това в 50-ата минута Грийнууд отправи силен шут към вратата и Уейн Хенеси трябваше да се намесва решително.

В 57-ата минута Ууд отправи точен удар към Де Хеа, но твърде слабо, за да го притесни.

В 63-ата минута последва нова добра възможност за "Червените дяволи". Те организираха контраатака, която не се разви по най-добрия начин, но пък завърши с мощен изстрел на Мактоминей и ново важно спасяване на Хенеси.

Юнайтед организира нова хубава атака в 70-ата минута, когато топката бе центрирана в наказателното поле, Роналдо с глава свали за Кавани, който стреля от движение, но Хенеси направи блестящо спасяване, а бе отсъдена и засада на уругваеца.

В 83-ата минута Люк Шоу отново се бе включил в предни позиции и опита атрактивен удар, който обаче бе доста неточен.

В 88-ата позиция Бърнли си спечели корнер и топката бе центрирана на далечната греда, където Джеймс Тарковски стреля опасно с глава, но над вратата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация